hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2012.02.08. 01:29 hajnalicsillag

Kari Jobe - Where I Find You

karijobe_spotlight.jpg

Kari Jobe mondhatni az ismeretlenségből köszöntött be hozzám néhány hete, amikor az új lemezéről láttam, illetve hallottam néhány szerzemény. Tipikusan az a zene, ami hallgattatja magát, így nem tudok elmenni mellette. Egyedi hangszíne és dalaiba öntött érzelmei teszik különlegessé legújabb kiadását is.

223495_10150582044740251_92640840250_18359617_4130020_n.jpgKari Jobe egy fiatal énekes-dalszövegíró, aki nyugodtan letagadhatna jó pár évet, hiszen kitűnő stílusérzéke és sugárzó gyönyörűsége miatt nem látszik, hogy túllépte a harmadik x-et is (bár tudom, nők esetében nem illendő ilyet megemlíteni). Nem túlzás azt állítani, hogy tehetségével született, hiszen már óvodás kora óta énekel, amelyet a mai napig folytat. Az egyetem elvégzése óta a Gateway Worship csapatába szolgál, mint dicsőítésvezető. A GW-el már több élő felvételes CD-t kiadtak, de világszerte ismerté csak a szóló karrierjével vált. 2009-ben jelent meg első saját lemeze 'Kari Jobe' néven, mely spanyol nyelven is megjelent 'Le Canto' címen, mellyel besöpörte 2010-ben a Dove Awards "legjobb spanyol nyelvű album" díját! Emellett egy másik Dove Awards szobrot is megnyert, az "év különleges eseményű albuma" (Glory Revealed II: The Word of God in Worship), de emellett szintén ebben az évben jelölték még az "év új előadója" címre is, de azt nem nyerte meg. A nemes díjak mellett természetesen dalai a Billboars toplista mezőnyét verték, főleg a keresztény zenészek műveit tekintve.

Kari+Jobe+Vitria.jpg

388209_10150926085675251_92640840250_21427247_664362608_n.jpgAz énekesnő 2011-ben igazolt az EMI CMG Sparrow Kiadóhoz, amelynek gondozásában január 24-én jelent meg második szóló nagylemeze a Where I Find You. A közel egy órás hallgatni valót sokkal érettebbnek és mélyebbnek érzem, mint az első lemezének dalait. Nem mintha azok felszínesek volnának, nem lennének gyönyörűek vagy nem lenne mondanivalójuk, csupán a mostani szerzeményei olyanok, mintha az énekesnő lelkéből szólnának. Az Ed Cash (Chris Tomlin, Chris August) által producerált és Matt Bronleewe (Natalie Imbruglia, Josh Wilson, Leeland) segítségével készült LP tartalma arra hegyeződik ki, hogy a szépséget és mindent, amire szükségünk van Isten jelenlétében találjuk, ott válhatunk teljessé. ,,Támogat minket, szeret minket, és néha szükségünk van arra, hogy megálljunk és örüljünk az Ő jelenlétében. Isten soha nem engedi meg a hívőknek - köztük az imádásvezetőknek, hogy túl kényelmesek legyenek a hitükben vagy végleges a 'lelki hegy tetején' lakjanak." - nyilatkozta Kari. Január elején a keresztény zenei színtér reklámjainak szinte közepét foglalta el a Where I Find You, ha már csak egy sort közölt róla az énekesnő, már az is mindenhol megjelent. Így nem volt nehéz rávenni magam, hogy megnézzem az első videót, ami még tavaly közölt az énekesnő. A klipként is megfelelő felvételen a 'We Are' című dal hallható, ami az egyik legkarakteresebb szerzemény és egyben egy saját kedvenc is.

Bár itt akusztikus verzióban mutatkozik be, de rendes hangszeres kísérettel sem veszti el a varázsát. A dal arról emlékezik meg, hogy minek is neveznek minket hívőket (children of the day = nap gyermekei, light of the world = világ fényei, city on a hill = város egy hegyen, spread the news = hírek terjesztői); ,,ezeket felhasználva kell hatással lenni az emberek életére mindennel, amit teszünk" - egészítette ki Kari. Az üzenet tehát, hogy világítsunk, hiszen fény vagyunk a 'sötét világban'. Ahogy az énekesnőt figyeltem a videóban látszott, hogy ő nem csak világít, hanem egyszerűen ragyog.
Az album nyitó dalát átléptem az előbb, de semmiképpen sem szeretném kihagyni, hogy ne essen szó róla. A 'Steady My Heart' tulajdonképpen egy hétköznapi mű abban az értelemben, hogy olyan helyzetet ír le, amelyet már mindannyian átéltünk.

A fájdalomról, a nehézségekről, az aggodalomról, és minden olyan dologról, amelyek az embert minden nap nyomják lefelé. Ennek ellenszereként jelenik meg Isten, aki a sebhelyeket begyógyítja, és amire a cím is utal: a szíveket megszilárdítja.
A 'One Desire' című dalát Jason Ingram-mel írta, és nagyon egyszerű a szövege. Kari azt nyilatkozta, hogy ez a szerzemény azokra a dicsőítő himnuszokra emlékezteti, amik fiatal korában voltak a jellemzőek.

,,Miközben Jasonnal a dalt írtuk a dicsőítés egyszerűségéről beszélgettünk, arról, hogy ennek nem kell mindig annyira díszesnek lennie. Emlékszem, hogy mikor még gyermek voltam mennyire szerettem énekelni azt, hogy ''I Love You, Lord'(=szeretlek Uram), mert ez édes és egyszerű dal volt egyenesen a Szentírásból" - magyarázta nyilatkozatában Kari. Így már azt hiszem mindenki számára érhető miért született így és ilyennek ez a lassabb, líraibb dal.
A második legkedvesebb mű számomra a negyedikként következő 'Find You On My Knees'.

Ez tetszik a legeslegjobban zeneileg, talán a hullámzó dallama miatt. Itt érzem igazán nőiesnek és nem kislányosnak Kari hangját; az pedig külön tetszik, hogy nem ismétlődik hosszú másodperceken át ugyanaz a refrén,Kari+Jobe+kj5c+PNG.png hanem szinte az egész szöveg minden versszaka egy-egy különálló rész. Magában a mű pedig egy kettősségről szól: hitetlenség, elkeseredettség, félelem, reménytelenség, gyengeség vs. Megmentő.
A 'Savior's Here'-t elneveztem a legaranyosabbnak. A komolytalan jelzővel ellentétben azonban valódi üzenete, jó híre van a műnek, ami szerintem érezhető a stílusából is. A győzelemről, a gyógyulásról, a szabadulásról és a megmentésről szól, amit mi ingyen kaptunk! A We Are mellett ez a legpozitívabb sláger a nagylemezről.
A 'Stars In The Sky'-ban Kari a természeti elemeket, összetevőket felhasználva dicsőíti az Urat, majd jön a 'What Love Is This' szerzemény, melyet ő maga zongorázva ad elő egy halk zenei kíséret mellett. Ebben engedi igazán szabadjára gyönyörű hangját és érzéseit is a fiatal énekesnő. Ahogy ő nevezte ez egy szerelmes dal az Úrnak, az ő szerelmes dala az életéért.

A 'Run To You'-t átugrom, mert arról szól, és az ismétlődik benne végig, amit az alcím is rejt: I Need You (= Szükségem van Rád). A 'Rise' szintén egy nagyon kellemes, de ugyanakkor közepes erősségű mű. Igazából az erejét a szövege rejti, ami (meglepően) Isten dicsőségéről és nemes tetteiről tesz vallomást. Ennek folytatását érzem a 'Love Came Down'-ban, ami bár szintén gyönyörű dal - ahogy az összes többi -, nem érzem benne azt a kitörő különlegességet, amit a CD első felében található szerzeményeknél tapasztaltam.
Az albumon egyetlen vendégénekes neve van feltüntetve - Matt Maher-é, aki szintén szóló projektben dolgozik; az ő közreműködésével készült a 'We Exalt Your Name'. A duettjük nagyon szép, a hangszínük nagyon illik egymáshoz. Sajnálom, hogy élőben ezt nem lehet meghallgatni ebben a formában.
A lemezt lezáró és egyben az utolsó élő felvételes dal a 'Here'.

A deluxe kiadáson még található egy bónusz dal, a 'The Wonder Of Your Name', ami a könnyebb, vidámabb stílusával sokkal barátságosabb lezárása lehetett volna a januári kiadásnak.

Összességében egy nagyon erős albumról beszélünk! Utoljára nekem - a szóló lemezeket tekintve - Tricia Brock (Superchick énekese) tavaly megjelent 'The Road' című kiadása tetszett még ennél is jobban (hallgassátok meg azt is feltétlenül!). Nagyjából azért, mert sokkal erősebb és magabiztosabb a hangja, nem ennyire kislányos, valamint a dalai zeneileg is változatosabbak, kicsit pop-rockosabb. Nem értsétek félre, ezzel nem Kari Jobe munkáját akarom lehúzni, inkább Tricia-t dicsérem. A 'Where I Find You' nagyon szépen indul, és a korong első felében megtalálhatóak a legnagyobb slágerek, amiért a másik fele kicsit lehangolóvá válik a sok lassú szerzeménnyel. ,,Az a reményem és a vágyam, hogy az emberek igazán átérzik azt az erőt és közbenjárást, ami az album készítése alatt jellemzett." - nyilatkozta az énekesnő. Remélem ez Nektek is átjött, és nem volt felesleges az album meghallgatása és az írás elolvasása!

Kari+Jobe++5.jpgKari Jobe amellett, hogy különböző egyházakban, fesztiválokon, arénákban és színházakban is fellépett már, hogy Isten szeretetét megossza az emberekkel, az A21 kampány egyik fő támogatója, amely a 21. században eluralkodó emberkereskedelem ellen lép fel. Ezért is hozta létre testvérével - Kris-szel egyedi ékszer- és póló boltjukat, melynek bevételéből ezt az emberek megmentésére szolgáló kampányt segítik.

Pontszám: 8,5/10

Honlap: https://www.facebook.com/KariJobe

Dallista:

1. Steady My Heart
2. We Are
3. One Desire
4. Find You On My Knees
5. Savior’s Here
6. Stars in the Sky
7. What Love Is This
8. Run to You (I Need You)
9. Rise
10. Love Came Down
11. We Exalt Your Name (feat. Matt Maher)
12. Here

Deluxe változat: + 1 dal - The Wonder Of Your Name

2 komment

Címkék: zene dal album énekesnő különleges szóló worship Kari Jobe Where I Find You


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr444075391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kata Oross 2013.08.01. 10:09:09

Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, jobban mondva, egy részét a starity.hu-n, mert szeretném megszerkeszteni ott az adatlapját, de nem igazán megy a fogalmazás, meg hát...kicsit lusta is vagyok. Várom válaszodat.

hajnalicsillag · http://hajnalcsillag.blog.hu/ 2013.08.01. 13:15:45

@Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Szilvia), vagy pedig a blogom linkjét! ;)
süti beállítások módosítása