hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2014.11.17. 02:21 hajnalicsillag

érdemes vízilabda meccsre járni!

jegy.png

Igen, jól látjátok, mindössze ennyibe kerül egy vízilabda mérkőzés belépője, amely során a világ legjobb pólósait nézhettem a medencében! Ez már sokszor, sok helyen és sok embertől elhangzott, hogy idén a Magyar vízilabda bajnokság a legerősebb nemzeti torna, de ebben az állításban semmi túlzás nincs, hiszen a még aktív olimpiai bajnokok, valamint világbajnok és EB-ezüstérmes fiúk küzdenek egymás ellen hétről-hétre.

Őszintén szólva hiányzott már a nyári budapesti EB óta az, hogy újra vízilabdát nézzek és a magyaroknak szurkoljak. Mindig nagy élmény, ha valamilyen sporteseményre kimegyek és látom a sportolók küzdését, versenyét és ugyanakkor a szurkolók lelkesedését. A magyar bajnokság kezdete előtt volt egy nívós esemény, amely a vízilabda népszerűsítése miatt született (Vízilabda expo), ahova sajnos nem tudtam elmenni, pedig a női és férfi válogatott is játszott egy-egy gálamérkőzést. Aztán elkezdődött a bajnokság, és eldöntöttem, hogy majd elmegyek valamelyik meccsre, addig is követtem az eredményeket. Jött október utolsó hete, amelyen két nagy rangadót is játszottak. Az első a Bajnokok Liga főtáblájára kerüléséért ment, mert sajnos két magyar csapatot összesorsoltak, így egyikük mindenképpen kiesett. Gondoltam, itt az alkalom és munka után elmentem a Kondorosi uszodába, ahol az OSC játszott a Szolnok ellen.

DSCN0441.jpgSajnos nem értem oda időben (hála a pesti csúcsforgalomnak), így a játékosok bemutatásáról lemaradtam. Azért akkora csüggedést ez még sem okozott, hiszen a két csapat nagy részét a magyar válogatott tagjai teszik ki, így már "jól ismerem" őket. Az uszoda dugig megtelt, ami azt hiszem nem is csoda. A meccs nagyon izgalmas és fordulatos volt, igaz, mindkét oldalon voltak hibák, de végig küzdöttek a fiúk. Ez egy igazi tétmérkőzés volt, itt nem holmi pontokról volt szó, hanem a Bajnokok Ligájáról, így minden egyes kis gól számított. Bár valljuk be, olyan pazar gólokat és megoldásokat láthattunk, hogy azokat tanítani kellene, bár megismételni nem tudom lehet-e...

DSCN0445.jpgDSCN0450.jpgDSCN0453.jpg

A vízilabda teljesen más leforgású, mint például egy focimeccs, elég, ha csak a közönséget figyeljük. Itt is vannak törzsszurkolók, de nem szidják a játékosat, hanem bátorítják őket, és a medence közelségének köszönhetően lepacsiznak velük egy-egy szép megmozdulás vagy gólt után, amikor csere miatt kijönnek a vízből. Ezért is olyan szép ez a sport, mert a tiszteletről és a támogatásról is szól. Na de visszatérve az OSC-Szolnok meccsre egyik sem tudott felülkerekedni a másikon, így 12-12 lett a végeredmény a nem régiben lejátszott visszavágón dőlt el a továbbjutás (az OSC esett ki). Ez volt szerdán, de ott volt még a péntek, amikor szintén ebben a budai uszodában játszott az Eger, az a bajnok csapat Eger, amelybe nyáron igazolt kedvenc válogatott játékosom, Szívós Marci, így nem volt kérdés, hogy megnézem őket is. Most sikerült időben is odaérnem, így nem maradtam le a bemutatásról sem.

DSCN0455.jpgAz összetartás és küzdés már az elején látszott mindkét csapat játékában, így nagyon szép akciókat láthattunk. A hangulat is nagyon jó volt, mivel Egerből érkeztek helyi szurkolók, így ők is folyamatosan biztatták a saját együttesüket. Az külön öröm volt számomra, hogy Szívós Marci egyszerűen brillirozott és nagyszerűen irányította az Egert. Egyszerűen sugárzik róla, hogy imádja a vízilabdát, és amikor bedobta a harmadik gólját is a meccsen, akkor egyszerűen őrjöngött. Nagyon jó volt látni őt örülni és boldognak látni, még mindig az egyik legtehetségesebb válogatott játékos.
IMG_20141031_183022.jpgDSCN0458.jpgDSCN0461.jpg

A meccset végül az Eger nyerte, aminek nagyon örültem, mert nekik szurkoltam, és jó volt néhány kedvencet újra munkában látni.
Amiért megírtam ezt a post-ot, és ami az egész lényege, az az, amit a címben is olvashattok: érdemes vízilabda meccsre járni! Nem csak profi, világszínvonalú játékot lát az ember, de olyan küzdelmeket, ugyanakkor emberséget a medencében és azon kívül, amelyet más sportág vagy nemzet is megirigyelhet. Vízilabdában mi vagyunk a császárok, ugye! És kérdezem és, hogy ezek a srácok vagy éppen a nők, nem érdemlik meg az emberek figyelmét és szurkolását, akik mindössze 500 Ft-ért (BL meccs esetén 1000 Ft-ért) teszik lehetővé azt, hogy megnézhessék őket?! Szerintem ez igen csak jelképes összeg, ha tényleg a színvonalat nézzük, és azt, hogy mondjuk az emberek átlagosan naponta többet költenek reggelire/ kávéra vagy éppen cigire. Szóval emberek, meccsre fel, hajrá vízilabda, hajrá magyarok! :) A soron következő meccsek listáját itt meg tudjátok nézni, csak ki kell választani, hogy melyik bajnokság, illetve melyik forduló érdekel!

komment

Címkék: személyes vízilabda kedvenc bajnokok ligája élmény válogatott szurkolás kondorosi uszoda


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr356908431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása