hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2011.05.15. 23:10 hajnalicsillag

a mamám 90 éves lett!

Egyetlen élő nagyszülőnk születésnapját ünnepelte május 10-én: 90 éves lett! :)
Néhány hete kapott egy levelet, hogy szeretnék felköszönteni személyesen ha elfogadja; ha nem, akkor a pénzbeli ajándékot a postán elküldik. Szépen kitöltöttük a papírt, hogy jöjjenek csak, úgy sincs minden nap ilyen esemény. Ráadásul a mamánk a 2. legidősebb ember a faluban, őt csak egy másik néni előzi meg a maga 91. évével.

 

Szóval kedden jöttek köszönteni Őt a polgármesteri hivatalból, meg néhány kisgyerek a helyi iskolából, és egy tanárnő. Sajnos nem voltam itthon, szóval csak elmondásból tudom a történteket. A gyerekek szavaltak neki, szlovákul énekeltek, szóval volt itt minden. Állítólag nagyon tetszett a mamának, el is érzékenyült. Utána köszöntötték őt a hivatalból. Aznap érkezett egy emléklap, amit Orbán Viktor küldött neki, alá is van írva meg minden - talán erre volt a legbüszkébb. Valamint a miniszterelnök üzent a polgármesternek, hogy vegyenek egy nagy csokor virágot is az ünnepeltnek, így egy hatalmas gyönyörű és illatos virágkompozíciót kapott. Mellé pedig egy kisebb ajándékcsomagot még.
Mi a családdal most szombaton ünnepeltük meg, hogy mindenki el tudjon jönni. Délelőtt főztünk, sütöttünk, készülődtünk, hogy délutánra minden kész legyen. Kicsit izgultunk amiatt, hogy ne szakadjon az eső, de végül nem esett. ^^ Itt volt ugye a 2 fia (apa és a bátyja) és a feleségeik, az unokák (4 lány, 1 fiú), a fiú unokatestvérem felesége és a lányuk - az első dédunoka, és persze nem utolsó sorban a másik unokatestvérem vőlegénye. Szóval összegyűltünk kis családiasan. Először apukám mondott néhány szót, aztán én olvastam fel egy verset. Hát igen, nem tanultam meg, elég hosszú volt.. Utána apukám testvére olvasott a Zsoltárok könyvéből és néhány gondolatot olvasott fel. Mindenki elérzékenyült kb., de a legjobban az ünnepelt. :) Ez után jött az elmaradhatatlan ima és a kajaa. Fú, annyi féle minden volt, hogy egy csomó minden megmaradt. Nem sokat ettem, inkább a kiszolgálásra koncentráltam. Közben beszélgettünk, mamát kérdezgettük mikor házasodott meg a fontosabb dátumokról, eseményekről. Volt torta is tűzijátékkal! Amikor Gerda baba kezdett nyűgös lenni, akkor pedig leálltunk megörökíteni az ünnepi pillanatokat. Ezután még beszélgettünk kint amíg nem kezdett hideg lenni.
Az emléklap, virág és ajándékcsomag mellé még kapott szombaton is virágot, édességet, meg mindenféle hasznos dolgot, de a legjobb az a bomba energiaital volt, amit unokatesómtól kapott. :D És akkor jöjjenek a képek:

Mamám az első dédunokájával, Gerdával:

Jobbról balra: apukám, anyukám, apukám bátyja és a felesége:

komment

Címkék: család szülinap rokonok nagymama ünneplés


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr42906886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása