hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2011.06.18. 01:04 hajnalicsillag

szabadulj meg a méregtől!

Ma voltam negyedszerre Dallasba, szóval meglett az allergia vizsgálatom eredménye. A jó hír, hogy nem vagyok allergiás semmire a 34 tesztelt anyag közül, viszont érzékeny a bőröm a perubalzsamra. A teszt eredménye mellé kaptam egy listát, hogy milyen termékeket ne használjak, milyen élelmiszereket ne fogyasszak. Először azt gondoltam, hogy ez nem is olyan vészes, aztán neten utána olvastam, mikor hazajöttem és hát.. durvább mint gondoltam.

Ezek tartalmaznak perubalzsamot:

  • Fekélyes folyamatok gyógyítására használt kenőcsök /Mikulicz kenőcs/
  • Aranyér kezelésére alkalmas kúpok
  • Tinktúrák
  • Ragtapaszok
  • Mosdószappanok illatosító anyagai
  • Kölni vizek, parfümök, kozmetikumok, hajápolók, szájrúzsok (tehát illat -és színezékmentes kozmetikumok)
  • Fogcementfolyadék illatosító anyaga
  • Fenyő -és gyantafélék
  • Keresztérzékenységet ad: terpentinnel, colofoniummal, benzoesavval, kámforral, kátrányféleség.

Igaz, hogy feléről azt sem tudom, hogy micsoda, de ezeket kerülnöm kell. Utána olvasva úgy tűnik, hogy olyan kozmetikai készítményeket nem lehet használni ami illat- és színezőanyagot tartalmaz, ami elég durva. De hát a parfümömről így sem fogok lemondani..
A tiltott élelmiszerek listája viszont sokkal meghatározóbb és rosszabb:

ÉLELMISZEREK, amelyek vaníliát, fahéjat tartalmaznak (krémes lepény, csokoládék, üdítő italok, cola).
Majoránna, bors, curry, ketchup, fahéj, méz, karamell, szegfűszeg citrusfélék (citrom, narancs), citrusfélék héját tartalmazó termékek,
konzervipari termékek / befőttek, lekvárok/,
cukorkák, szörp, rágógumi, köhögés elleni cukorkák,
Ízesített-fűszeres italok (pl. narancs és citrom üdítők, vermut) és -szószok (pl. chilli), illatosított teák, fagylaltok, májkrém, dohány.
Az összetevők miatt tilos:
minden csokiféle (még a fehér is),
minden cukorka, rágó, keksz, még az édes péksütemények is,
kólafélék,
cukrászsütemények (kivéve a sósak!),
ízesített édes tejkészítmények (pl. joghurtok...).

Mondjuk nem hiszem, hogy ennyire szigorúan kell és fogom venni, de pl. kólát már hónapok óta nem iszom, csak 1-2 nagyon ritka esetben. Ami nehéz az a fahéj (hmm..viszlát fahéjas muffin), a vanília (kb. mindenben vaníliásat szoktam enni), a narancsot is szeretem, a citromos Janát (hmm), csoki-cukor mindegy, az egyébként is káros, de pl. a teát meg a májkrémet nem hiszem, hogy emiatt hanyagolom. Mondjuk nem is az, hogy minden nap azt ennék. Meg van ami alapból kimaradt az étrendemből, pl.: ketchup, ízesített fűszeres italok, stb.
Majd meglátjuk hogyan alakul, mindenesetre remélem, hogy ezeket elhagyva 'jobban' leszek.

komment

Címkék: étel allergia vizsgálat érzékenység perubalzsam


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr602994057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemethmili 2011.06.18. 17:46:40

hát ez brutál! meg lehet jegyezni, mit lehet és mit nem lehet enni? kééész, főleg a vanília meg a fahéj elhagyása:( na nem baj, majd találsz más finom kajákat :)

hajnalicsillag · http://hajnalcsillag.blog.hu/ 2011.06.23. 18:18:21

@nemethmili: próbálok odafigyelni rá, de nem igazán tudok mindent kizárni... azért igyekszem!
süti beállítások módosítása