hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2013.05.11. 22:51 hajnalicsillag

első látás után randi.

Mi lenne, ha az egyik vidám pillanatban, amikor a barátaiddal éppen az életet ünnepeled oda lépne hozzád egy idegen? Egy idegen fiú, aki először lát akkor, mégis egy olyan kérdést intéz hozzád, amelyhez a legtöbb bátorságot össze kell szednie…

A srác felteszi a kérdést, mely akkora meglepetést okoz számodra, hogy az első pillanatban nem is tudsz válaszolni rá. Eljönnél-e velem moziba? – hangzik szájából a kérést, és egyben kérdést kifejező mondat. A lány meglepődöttségében a körülötte ülőkre tekint, mire a többiek egy biztató mosollyal válaszolnak a szóban el sem hangzó gondolatára. Végül a lány tétovázva nem felelt se igennel, se nemmel, a jövő eldönti az újonnan megismert idegen sráccal való kapcsolatát.

Egy ilyen szituáció sok ember számára meglepetés okozna – még számomra is. Mi lenne, ha a következő nap velem történne meg? – gondolkodom el rajta. Maga a srác a bátorságával és a kedvességével szimpatikussá válhat, és bár lehet, hogy teljesen pozitív történésként élném meg mindezt, de ez még nem azt jelenti, hogy rá is bólintanék.
Annak ellenére, hogy csak keresztény sráccal tervezek jövőt, ilyen bármikor bárkivel előfordulhat, és mint tudjuk senkinek a fejére nincs ráírva, hogy hívő vagy nem. Szóval mi tennék, ha egy vadidegen ilyen szituációba hozna és az elveim nem azt diktálják, hogy gyerünk-gyerünk, mindent bele! Biztos, hogy találkoznék vele - ha normális arcnak tűnik, de nem hagynám kétségek között, és nem áltatnám semmivel. Viszont szinte abban is biztos vagyok, hogy egy keresztény srác, férfi nem tesz meg ilyet, hogy odamegy random egy lányhoz, akit nem ismer és elhívja randira (úgy hogy mondjuk tudja, hogy ő is kero). A miértre nem tudom a választ, de valahogy úgy érzem, hogy még sokszor önmaguktól is félnek. Pedig nincs is mitől, kitől, főleg nem egy ilyen szituációban. Ha nem keresztények, vadidegenek meg merik tenni, és van köztük bátorság, bizalom, remény, akkor a hívő emberekben miért nincs?

komment

Címkék: bátorság randi meglepetés első látás


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr205295484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viteez 2013.05.12. 20:24:44

mert keresztyén körökben nincs randizgatás. de ha jó szándékkal próbálsz ismerkedni, akkor pedig elkönyvelnek nyomulósnak. és a keresztyén fiúknak egy lehetőség van csak, azért azt nem lehet csak úgy elpazarolni, jól meg kell gondolni. ezért indulnak előnyből a nem hívő fiúk adott esetben, mint férfiak.

hajnalicsillag · http://hajnalcsillag.blog.hu/ 2013.05.12. 20:54:21

@viteez: hogy érted, hogy csak egy lehetőségük van? ezt nem értem.

viteez 2013.05.13. 18:33:42

@hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nincs válás. a házasságot viszont nem előzi meg „együttélési próba”. tehát jól meg kell gondolni, mert ha az ember meg randizgat folyamatosan, akkor azt ugyanúgy „megjegyzik”.

hajnalicsillag · http://hajnalcsillag.blog.hu/ 2013.05.13. 21:09:48

@viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korábban nem egy lánnyal/ fiúval ismerkedett, járt el valahová, találkozott. A randizgat számomra túl közönséges ebben az értelemben, ennél azért többet jelent. :) szerintem az nem gond, ha valaki igazán megismeri a másikat, mielőtt egy kapcsolatba kezd - sőt ez lenne a lényeg, hogy ne rohanjon egyik kapcsolatból a másikba. Éppen ez lenne az ismerkedés, megismerés lényege, hogy megtalálja azt, aki a felesége/ férje lesz.

viteez 2013.05.13. 21:47:18

ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;)
süti beállítások módosítása