hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2010.03.24. 20:36 hajnalicsillag

nem eszek húst.

Nem mondanám, hogy vegetáriánus vagyok, mert nem élek zöldségeken, meg azért van olyan szalámi, amit megeszek. Csak egyszerűen válogatós vagyok. Mindig mikor valaki ezt megtudja, akkor tökre kiakad és tágra nyitott szemekkel, vagy éppen szánalmas pillantásokat vetve kérdezi tőlem: hogyan lehet hús nélkül élni??!! Én meg mondom, hogy így. Nem mondom, hogy büszke vagyok rá, de ez egy kicsit bonyolultabb ennél. Nem szeretem, amikor bárhol vendégségben vagyunk, vagy nálunk vannak valakik és látják, hogy nem eszek húst, akkor egyből előjön ez a téma, hogy még mindig? Igen, még mindig. És akkor egész kajálás alatt én vagyok a téma és nem lehet rólam leszállni... Nem szeretem mikor erről faggatnak, vagy próbálnak kioktatni. Én is tanultam biológiát, egészségtant, sőt most áruismeretből és gyakorlatból is vettük a húsokat. Tudom, hogy elengedhetetlen táplélék, főleg hogy valaki egézséges legyen és nagy a jelentősége. Csak egyszerűen nem bírom magamhoz venni. Nem tudom elmagyarázni miért és ezért senki sem ért meg. Tudom, hogy ez is beleszól a vérszegénységemnek és falfehér vagyok, de amíg mindenki ezzel piszkál, addig egyszerűen nem tudok továbblépni. Mikor mindig mondogatják, hogy egyél már húst. Makacs vagyok tudom. És azt is, hogy rá kell magam szánom, hogy valamilyen húst egyek, mert előbb-utóbb nagyobb bajom lesz, szívni fogok, azt pedig nem szeretném. De azt is tudom, hogyha egyszer meg fogok valamit enni, akkor 10 évig (nem túlzok) mindenki ezzel fog piszkálni, és ezt fogja mondogatni, hogy eddig miért nem tudtam ezt, stb..stb.. én meg nem azt szeretném, hogy békén hagyjanak.

4 komment

Címkék: hús személyiség makacsság


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr481866110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toma" · http://vtoma.blogspot.com 2010.03.24. 23:25:56

hát.. ez számomra nem egy olyan világrengető információ, ami miatt máshogy néznék rád .. (akár kajálás közben akár nem.) ez csak egy tényinformáció. ilyen. 'ezvan. és?' szintű. mindenkinek vannak viselt dolgai ami miatt elég érdekes szemekkel nézhetünk rájuk. neked épp ez. nemtom mért akadnak ki rajta. 0o' én pölö a zsíroskenyéren kívül az összes létező kenyérízesítéshez vajazok..(májkrém, csokikrém, ...) ettől se több nem vagyok se kevesebb. (jóó. de azzal a másfél kalóriával több vagyok, mint amennyit tartalmaz egy vajaskenyér. :D) szóval. na. érted.. engem biztos a moha életbe nem fog zavarni hogy mit eszel meg, és mit nem. egészségedre na. :) <3

Beaa 2010.03.25. 19:24:01

én pl nem bírnám ki h kihagyjak egy fini rántott húst vagy vmi :D

ez tényleg érdekes valahol,
megértem ha csodálkoznak,de azért nem kell ebből asztaltémát* csinálni :D meg kiakadni ezen
ezvan.kész. (:

Thomasso :) 2010.04.01. 21:49:16

Biztos meg lehet oldani az egészséges életet hús nélkül. Eredetileg úgy lett tervezve, szal, segond, én drukkolok neked, meg imádkozom! :)
süti beállítások módosítása