hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2011.06.29. 17:35 hajnalicsillag

ezt hallgattam az első félévben.

Mivel idén még nem nagyon írtam zenei témában (1-2 ajánlást kivéve), így úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm mindazokat egy bejegyzésbe, amit az év első felében hallgattam. Lesz itt pop, rock, hardcore, emlékezetes slágerek, elgondolkodtató dalszövegek, érdekes klipek és egyszerű dallamok. Szóval olvassátok sok szeretettel, és remélem találtok közte olyat, amiről még nem hallottak, vagy nem hallgattátok meg idáig, és most kedvet kaptatok hozzá. :)
[A dalszöveg részletek nagyrészt nem az utána lévő videóból vannak kiemelve.]

I Am Empire - Kings


A 2008-ban alakult san josé-i királyfik megtalálták a királyt... vagyis a nekik megfelelő uralkodói családot mindenképpen, hiszen 2010-ben szerződést kötöttek a Tooth & Nail kiadóval. Az alternatív/ post-rock banda január 25-én adta ki 2. nagylemezét Kings címmel, mely ha tökéletes nem is lett, azért a 'nagyok között' való bemutatkozásnak mindenféleképpen megfelel. A 12 számos LP tele van pimasz hangvételű, ordítós slágerekkel, melyek között megbújik egy-egy lassabb szerzemény (Dig You Out, Take Me Away, It's Not Fair), melyek üdítővé teszik a kiadást - és szerintem jobban is illenek ezek az énekes hangjához. Mit érdemes még tudni róluk?! Nem vetik meg a hegedűt, de mégis sok hallgatás után úgy érzi az ember, hogy ugyanazok a dallamok csengenek, és ezért könnyen ellaposodik az egész, még akkor is ha 1-1 gitárszólóval ezt próbálják ellensúlyozni. A 10/10-es borító ellenére is ez csak egy 7/10.

"We are the sons and daughters of broken homes
Kings of great peace couldn't compare to us
Because we are the light wherever darkness breeds
And we will never bow to them.
"


_________________________________________________________________________________

Parachute Band - Love Without Measure

Az új-zélandi dicsőítő csapat február 1-én új nagylemezzel jelentkezett, mely a Love Without Measure címet kapta. A 45 perces anyag  - a korábbi kiadásokhoz hasonlóan - magas zenei színvonalat képvisel, a dalok pedig gyönyörűek. Látszik, hogy a srácok szíve-lelke benne van, hiszen a dalokat ők írják, sőt még a produceri munkát is házon belül oldották meg - Sam de Jong-nak (dobos) köszönhetően. A 12 szerzemény közül a legtöbb zongora-centrikus és ehhez igazodó hangulattal és dallammal rendelkezik, de mégsem élvezhetetlen, egyszerűen csak át kell élni/ gondolni a dalszöveget, és nyugalom lesz az ember szívében. Azért megtalálunk rajta a Parachute-hoz méltó pörgősebb slágereket is, úgy mint a Gave It All, vagy éppen a My Constant. És igen, élőben is hihetetlenül jól szólnak az új művek, volt szerencsém tapasztalni nem is olyan régen. Ez bizony egy 9/10.

"In the darkest night when the city cries
You are the hope that shines
From the hardest heart to redemption's start
You are the Gracious One
"


_________________________________________________________________________________

Red - Until We Have Faces

A Red-et talán senkinek nem kell bemutatnom, hiszen a keresztény zene élharcosai, akik inkább a minőségre mennek a mennyiség helyett. A nashvillei banda február elsején már a 3. nagylemezét adta ki, ami az előző két kiadáshoz hasonlóan nagyot ütött. A 45 perces hallgatnivalót nem csak a hard-rock kedvelőknek ajánlanám, hanem mindazoknak, akik szeretik a dallamos slágereket, az inspiráló dalszövegeket és az elgondolkodtató műveket. A csapat felállásában történt egy pici változás: Jason Rauch (gitáros) 2009-ben kilépett, de 2011-ben még újra az együttes tagjaként említik, ami nem meglepő, hiszen a dalok nagy részét ő írta. Érdekesség még, hogy a lemez címét C. S. Lewis 1956-ban kiadott Till We Have Faces című novellája után kapta. Az előző kiadásokhoz képest egy kicsit visszavettek a lendületből, de még így is kap egy 8,3/10-et.

,,My eyes have adjusted to dark
And so has my heart
The weight of the world has covered me
I’m in over my head
Am I living or dead
Can anyone hear me calling out
I’m calling out

I’m finally breaking
So where are you now
It’s been such a long time
That I’ve tried to live without
I’m suffocating, I need you to breathe
So reach down and pull me up, pull me out
Before I am buried beneath
"


_________________________________________________________________________________

 Hawk Nelson - Crazy Love

A Crazy Love dalai már annyira belém égtek, hogy el is fejtettem, hogy idén jött ki az album annyira jól tudom az összeset. Persze ez csak egy könnyedebb írói túlzás, de a február elején megjelent korong slágerei már olyankor is eszembe jutnak, amikor már napok óta nem hallgattam a kanadai együttes lemezét. A 2008-ban megjelent Hawk Nelson Is My Friend után ez kicsit komolyabb hangvételű, összeszedettebb kiadás, de mégsem veszít a könnyed, pop-punk stílusból. A maguk poénos előadásmódja miatt kicsit komolytalannak tűnhetnek a dalszövegek, pedig igazi tartalmuk van: a hívő élet nehézségeiről, Isten végtelen szeretetéről, arról hogy mások hogyan látják a keresztényeket, valamint a személyes problémák, nehézségek megéléséről és harcáról. Emellett a humor sem hiányzik a számokból, pl.: 'mop-headed kid'; vagy éppen a Lax, mely arról szól, hogy 'I hate airports, I know they hate me'. A személyes kedvencem róla a We Can Change The World, nagyon inspiráló számomra. Komolyan mondom, hogy minél többször hallgatom, annál jobban tetszik... és ha így haladok, akkor a 2. legjobb HN lemez lehet az összes közül. Az egyértelműen tinédzsereket megcélzó album nem maximum pontszámú, mert a buta szövegek néha kilógnak, ezért egy erős 9,5/10.

"The people on the outside watching me follow the crowd, find a way out
You know something on the inside's pushing me without a doubt
So I'm letting it go

I'm never always right and it's plain to see
You love me Jesus, It's a mystery
You know my faults, You know my wrongs
And You still love me

God I know that you exist, I've been told a thousand times
But my friends they all insist that the truth is just a lie
You see the lives that they all live seems like a party all the time
The temptations I resist, because it's You I glorify
"


_________________________________________________________________________________

Hawk Nelson - The Light Sides

A Crazy Love-val egy napon Hawk Nelsonék kiadtak egy akusztikus nagylemezt is The Light Sides címen. Az albumon régebbi dalok feldolgozása található, szám szerint 11 darab. Mondhatni, hogy a legnagyobb HN slágerek kerültek fel rá, úgy mint a California, a Zero, a You Have What I Need, vagy éppen az Everything You Ever Wanted. Megmondom őszintén annyira sokat nem hallgattam, mert nem igazán szeretem azokat a kiadásokat, ami akusztikus-centrikus. Pontszámot erre nem tudok adni, de azért ezen is találtam magamnak kedvencet:


_________________________________________________________________________________

 Jamie Grace - Hold Me EP

Jamie Grace egy 19 éves tehetséges énekesnő, akit néhány hónapja fedezett fel a mi hőn szeretett Toby Mac-ünk. Jamie-nél 11 éves korában diagnosztizálták a Tourette-szindrómát. Nem sokkal később zenélni kezdett, azóta pedig dalain keresztül meséli el a hallgatóságnak történetét, és azt, hogy hogyan él meg a hitét a mindennapokban. A lány első kislemeze februárban jelent meg a Gotee Records-nál, mely után rajongótábora 14 ezerre növekedett. Ezen nem is kell meglepődni, hiszen gyönyörű hangja van, kellemes hangulatúak a dalai, emellett pedig Toby Mac-kel van egy közös dala, és az első klipjét (ami év végén top5-ben benne lesz, ez már most biztos) is vele készítette el. Kell ennél több a hírnévhez?! A jó hír pedig, hogy szeptemberben érkezik Jamie első nagylemeze. Ez pedig egyértelműen 10/10.

"I see the moon,
A million stars are out tonight
Gentle reminders of the way You are
A sea of glass,
A raging storm has come to pass
You show Your face in an array of ways
And my feet may venture to the ground
But You have never let me down
I can't hold it in,
My soul is screaming
"

_________________________________________________________________________________

Worth Dying For - Love Riot

A 2005-ben alakult kaliforniai Worth Dying For a modern dicsőítés megtestesítője. A csapat munkásságát 2008 óta követem nyomon, amikor megjelent első nagylemezük - amivel belopták magukat a szívembe. A Love Riot előzeteseként ugyanezzel a címmel kiadtak tavaly egy EP-t, melyen 3 új szám mutatkozott be, és egyben bíztató jelként is szolgált a jövőre vonatkozóan. Így már alig vártam, hogy a februárban érkező 15 számos LP-t végighallgassam. Csalódnom most sem kellett, nagyjából azt kaptam amit vártam, de hátrányként ott szerepel a hosszúsága, ami több mint 1 óra. A stílusát nehéz beazonosítani, mindenesetre a wiki megpróbálta: alternative worship, hard rock, industrial/techno, synth-pop, screamo - ami nagy vonalakban mind igaz rá. Érdekesség, hogy vendégénekesek is szerepelnek rajta, pl.: Trevor McNevan (Thousand Foot Krutch). Sajnos ez most kevesebbet ér, de ugyanannyira szeretem őket továbbra is, és szívesen látnám őket egyszer lázadást indítani Magyarországon. [És elhihetitek, hogy ez nem 4 akkordos hillsong utánzat - amit a beillesztett dal is megerősít.] Pont: 8,5/10.

"God is the king, understand that.
Every day I praise Him, He deserves that.
He can take away your pain, give you joy when you meet
Him til you'll never wanna go back.
He's only everything you wish to be and glorify
and that is why we need to go and tell the world about Him.
Go and spread the gospel of the living God
and save you from destruction,
I don't really wanna be another Sodom and Gomorrah, I need Jesus in my life.
He's the reason why I write.
For His name I'm shining bright - Like a Lite-Brite
So I give up all of me to be his chosen
Everything you've told me lock up and frozen
Feet keep jumping off the graph is broken
Because He's my God in a world that is broken
"


_________________________________________________________________________________

Know Hope Collective - Know Hope Collective

A Know Hope Collective megalakulásának azok örülhetnek, akik szerették az Audio Adrenaline-t, ugyanis két eredeti tagja (Mark Stuart - ének, gitár; Will McGinniss - ének, basszusgitár) alkotta meg pásztoruk biztatására. Saját történeteiket, élettapasztalataikat osztják meg dalaikon keresztül, melyet lelkes csapat segítségével tesznek hallhatóvá. Tagjaik között olyan neves zenészeket köszönthetünk, mint Julia Ross (Everlife), David Leonard (Needtobreathe), vagy éppen Jason Walker (díjnyertes dalíró 2010-ben). A márciusban megjelent nagylemezen a csapat több régebbi AA dalt is feldolgozott (Ocean Floor, The Good Life, Hands and Feet), de emellett új szerzeményekkel is megismerkedhetünk. Magában a számok nagyon szépek és művészeik, de hozzám nem áll annyira közel ez a stílus. Ezért 6,5/10.

"You spoke life into my lungs
You are the air I breathe
You are the air I breathe
Still You move inside of me
You are the song I sing
You are the song I sing Jesus
You cover me
With arms that reach
And I’m amazed by Your sweet grace
You set me free
And You washed me clean
And I’m forgiven by Your grace
"


_________________________________________________________________________________

Aaron Gillespie - Anthem Song

Aaron Gillespie az Underoath-ból való kilépése után úgy döntött, hogy szóló karrierbe kezd. Ennek nagyon örültem - nem mintha bármi bajon lenne az Underoath-tal -, mert azt hittem, hogy végre egy saját projektben is kibontakozik a zenei tehetsége és az írói képessége. Hát ez meg is történt, csak nem olyan formában, ahogy én azt vártam/ gondoltam. Azt előzetesen lehetett tudni, hogy egy worship lemezen dolgozik, de meglepetésként ehhez némi stílusváltás is párosult (pl. levágatta a haját, más fajta ruhákban volt lefényképezve), ami már sejtetett valamit. Végül márciusban megérkezett a 11 számos bemutatkozó nagylemez, amely nálam a várakozást kicsit alulmúlta. Én pl. nagyon szeretem a hangját, de úgy érzem, hogy az új dalaiban nem használja ki a benne rejlő erőt és inkább a lágyabb, dallamosabb vonalat viszi. Az egyik kedvencem az I Will Worship You - a szövege miatt, egy másik pedig a You Are My Everything. Ettől függetlenül még mindig becsülöm, és mondhatni példaképként tekintek rá azért amit, és ahogyan tett és tesz. Kíváncsian várom, hogy a jövőben mit alkot. Hát ez sajnos csak 6/10.

"When my head is spinnin round
This whole world has brought me down
There's one thing I know
When my life is screamin loud
I look up towards the clouds
Your grace lets me know
Your grace here lets me know

I'm alive because you said
I could believe
I'm not alone because your
love is everything I need
When my world comes crashing down
There's just one thing I've found
You are You are my everything
"

_________________________________________________________________________________

The Letter Black - Hanging on by a Thread Sessions, Volume 1.

A The Letter Black meglepetésszerűen rukkolt elő márciusban Hanging on by a Thread Sessions, Vol. 1. című EP-jével. Az 5 számos kislemezen két régebbről ismert sláger (Fire With Fire, Collapse), az előbbiből készült mix dal (Fire With Fire - N.Y.C. Amyl Nitrate Mix), és két új mű (Useless Alibis, While You're Away) mutatkozik be. Az utóbbi két szám egyike egy pörgős, TLB-től megszokott rockosabb hangvételű dal - ami már a második hallgatás után a kedvencem lett, a másik pedig egy lassabb, lírikusabb szerzemény. A rajongóknak mindenképpen ajánlanám, de aki nem ismeri őket, annak is egy jó kis bemutatkozó anyag. A kiadás csak digitális formátumban és koncerteken megvásárolható. Pontszámban pedig 8,5/10.

"Have faith now in yourself
Don't look for answers in those lies
Don't look for sorrow in your cries
Don't look for useless alibis
"


_________________________________________________________________________________

Emery - We Do What We Want

Az Emery negyedik stúdiólemeze március végén jelent meg We Do Whar We Want címen, melynek előkészületei közben a dél-karolinai banda a Solid State kiadóhoz igazolt. Ez egyrészt meglepő fordulat volt tőlük, de utólag nem csodálkozom, hisz ha végighallgatjuk a 10 dalt bemutató albumot, láthatjuk, hogy a keményebb vonalat erőltetik. A 40 perces kiadás előzetesein már érezni lehetett, hogy ez más lesz, mint az együttes előző lemezei; elég volt csak az ének részre koncentrálni, hiszen Devin Shelton (frontember, énekes, basszusgitáros) határozatlan időre kilépett a csapatból, így az ő részét Toby Morell vállalta magára. Ez nem tett jót a daloknak - legalábbis én Devin hangját jobban szerettem; most pedig kicsit erőltetettnek érzem néha, de ezt talán ők is észrevették és ezért több a dallamosabb, sima énekkel feltöltött szerzemény. A szövegek nagy része pedig annyira elvont, hogy nagy részét nem is tudom értelmezni. Hát ez bizony egy gyenge 7/10.

"But it's the life I dreamed I have
The love I've found in my grasp
The words I could share with someone.
Those thoughts keep the breath in my lungs
That tomorrow my hope will become
to feel a love that can't be undone.
And save a wretch like me.
"


_________________________________________________________________________________

Fallstar - Reconciler. Refiner. Igniter.

A 3 éve alakult Fallstar tagjainak élete 2008 novemberében változott meg, amikor is a Veil Arms Clothing támogatásával hosszabb ideig, otthonuktól távolabbi helyszíneken turnézhattak. Ekkoriban csatlakoztak a non-profit Come & Live kiadóhoz, ahol idén márciusban megjelent első nagylemezük a Reconciler. Refiner. Igniter.. A tíz számos kiadást azoknak ajánlanám, akik szeretik a post-hardcore-t, metalcore-t, különbön nem tudod végighallgatni. Utóbbit én sem igazán hallgatok, de az előző EP-jük alapján ígéretesnek tűntek, ezért mindenképpen meg akartam hallgatni ezt is. Nem mondanám, hogy zeneileg olyan sokat vinnének bele - bár van pár érdekes megoldás -, de a dallamos énekrészek kifejezetten tetszettek. Ami nálam hátrány, hogy vannak olyan dalok, amik 5-6 percnél is hosszabbak, és ezek nagyon elnyújtottá teszik az egészet, meg sokszor ismétlődnek a refrének. Az előző koronghoz képest pedig lényegesen több benne a hörgés, a károgás és a breakdown. Az album ingyen letölthető a kiadó honlapjáról. Ez nálam 7/10.

"My shadow withers like a corpse as I run towards the sun, I'll never stop.
I will never ever stop. He makes me gold, pure as glass. Stop.
I'll never stop. We won't stop. Until our bones break and our hearts just stop.
We won't stop. Until our bodies warm the ground and the night is called by the howling of these dogs.
"


_________________________________________________________________________________

FM Static - My Brain Says Stop, But My Heart Says Go!

Az FM Static stílusa sohasem fog változni, mindig megmarad ez a vidám, pop-punk/pop-rock feeling; de hát pont ezért szeretjük őket! A két tagú együttestől lehet tanulni hogyan vigyék sikerre zenéjüket, hiszen a legnagyobb keresztény kiadónál (Tooth & Nail) vannak, áprilisban megjelent lemezük pedig már az első héten az 58. helyet érte el az iTunes top albumai között. Azt nem állítanám, hogy a bő fél órás kiadás meghallgatása után egyből életek változnak meg, mert oké, hogy tiniknek szól, és nem rejtik el az igazságot, de nem is az a világmegváltó zene. Dalaik nagyon egyszerűek, zeneileg nincsenek túlbonyolítva; mindig is inkább az előadásmódra és a szövegek írásába fektették energiáikat. Összességében ez egy 6,7/10-et ér.

"You light up my sky
Just like a firefly
Your words are more than just a passing breath
I wanna feel alive
I need you in my life
You’re like a photograph never changing
"


_________________________________________________________________________________

Éowyn - Beautiful Ashes

Éowyn egy szép hanggal rendelkező fiatal énekesnő, aki ritkán ad magáról hírt, de ha igen, akkor tuti, hogy új albuma készül. Így történt ez idén is, amikor 3 év hallgatás után májusban megjelent az ötödik nagylemeze Beautiful Ashes címen. Itt is volt stílusváltás, ráállás a keményebb rock vonalra, de valahogy mégsem lett az igazi. Gondoltam majd többszöri hallgatás után megváltozik a véleményem, de 5-6 lejátszás után is szinte ugyanazt tudom mondani róla: unalmas. Nem azt mondom, vannak szép elgondolások, de valahogy a kivitelezésben mindig akadnak problémák, valahogy nincs erő az egészben. A lány elénekli a dalt, alatta meg valami átlag rock zene és semmi extra. Szerintem egy banda kéne neki, mert valahogy a szóló karrier nem az igazi. Ez bizony elég lapos lett, csak 5/10.

"My fail-safe, security, fail-safe
You are the key to sanity
You are the hope to tragedy
With every breath I take, relying on your strength
I thank God I'm not alone.
In truth, everything that you've said, makes me feel so full of life not dead.
"

_________________________________________________________________________________

A Sequence Of Ghosts - Hostage(s)

A Sequence Of Ghost nem régiben tűnt fel a zenei színtéren, de máris olyan csapatokkal lépett színpadra, mint az Emery, vagy éppen Brian "Head" Welch. Emellett számos zenei portálon is pozitívan nyilatkoztak a kansasi hardcore/ambient bandáról. A májusban megjelent 5 számos lemezüket még mindig kiadó nélkül dobták piacra, de ha így folytatják, akkor könnyen egy híres cég családjában találhatják magukat. A mostani felvételek során vendégénekesek is köszönthetünk: Elle Puckett (Poema), Danon Saylor (A Bullet for Pretty Boy), Jake Germany. Nem igazán hallgatok sok hardcore-t szóval pontot nem is adnék rá (nem tudom, hogy hol helyezkednek el a színtéren), de az biztos, hogy nagyon hangulatos és sok benne az érzelem. Lehet ha hosszútávon hallgatnám, akkor megszeretném.

"Help me be the desperate
Help me be the loving
Destroy this feeling of being alone
Of being alone
My flesh is weak and my spirit is strong
My spirit is strong with you
"

_________________________________________________________________________________

Remedy Drive - Light Makes A Way EP

A 1998-ban alakult Remedy Drive életében idén jött el a változás, amikor is a 4 testvérből álló pop-rock együttesből hárman kiléptek (főleg családi okok miatt) és új tagok érkeztek a helyükre. Így már csak az énekes-szintis-gitáros David Zach maradt az eredeti felállásból. A banda felfrissítése után pedig májusban már érkezhetett is az új, Light Makes A Way című kislemezük. Az öt számos kiadás nagyon könnyed, pop-centrikus, kellemes hallgatnivaló, nincs túlbonyolítva, de azért azt se mondanám, hogy első hallgatás után emlékeztem volna bármelyik dal refrénjére is. Ez nálam csak 6/10-et ér.

"When the darkness falls like rain
And you're stuck in a fear that you can't explain
When you can't take anymore
Light makes a way for you
"

_________________________________________________________________________________
 

Hyland - Weights and Measures

Meglepetéés! Kb. ilyen hatással volt rám a Tooth & Nail kiadó egyik legfrissebben igazolt bandájának a bemutatkozó nagylemeze, amely május elején látott napvilágot. A pop-punk együttes LP-jét kíváncsian vártam, hiszen az első - Jumping The Gun című számuk alapján nagyon ígéretesnek tűntek. Aztán kiderült, hogy az elvárt szintet még túl is lépték, olyan slágereket toltak az arcomba, ami nem csak hogy a T & N mostani minőségét is felülmúlja, de az általános pop-rock színtéren is helyük van. Vannak lassabb dallamok, pörgős szerzemények, akusztikus felépítésű nóták, amik kiegészítik egymást és egy egésszé teszik a Weight and Measures-t. Vendégénekest is köszönthetünk Stephen Christian (Anberlin) személyében, aki közreműködött a The One that Got Away felvételénél. A szövegeket olvasva van egy kis hiányérzetem, de a későbbiekben még pótolható - vagyis remélem, hogy a fejlődés útjára lépnek. Az együttes már két klipet is forgatott: a This Love Is Free-re, és a már említett The One That Got Away-re, de én inkább a kedvenc Hyland dalomat osztanám meg veletek. Pontszámban ez 8,7/10.

"Love is leading me
Holding nail-scarred hands
Forgetting where I'm from or who I've been
Love has carried me
On His broken back
To a place where I can finally see
This love is free
"


_________________________________________________________________________________

In Fear And Faith - Symphonies EP

Az In Fear And Faith csapata május elején adta ki története során 2. EP-jét, melyen ismert slágereik kaptak helyet szimfonikus feldolgozásban. Érdekesség, hogy először készítettek úgy felvételeket, hogy egyszerre csak egy énekes szerepel a dalokban - a korábbi duókhoz képest. A zongorajáték és a néha ordításba átmenő refrének erős kontrasztot alkotnak, de talán ettől is lesz különleges. Néhány vendég is szerepel az EP-n: Nick Martin (Destroy Rebuild Until God Shows), Tyler "Telle" Smith (The Word Alive), Caleb Shomo (Attack Attack!) és Craig Owens (Destroy Rebuild Until God Shows). Az biztos, hogy érdekesen hat ez a 25 perces hallgatnivaló, de kell ilyen extra kiadás is a sok -core közé. Pontszámban 6,5/10.

 
_________________________________________________________________________________

Building 429 - Listen To The Sound

Égő vagy nem, sosem ismerkedtem meg 2-3 számnál hosszabb ideig a több mint 10 éve fennálló fayettevillei rock csapat zenéjével. Azonban a stílusváltáson átment együttes 7. stúdióalbumát nem tudtam figyelmen kívül hagyni, mert a Listen To The Sound single-vel megnyertek maguknak egy hallgatást. Utólag azt kell mondanom, hogy hiba lett volna lecsúszni a májusi kiadásról, mert nagyon el lett találva mind a hangulat, mind a hangzás, mind pedig a zenei összetétel. Szinte mindegyik szerzeményben találok olyan szóló részt, közös énekrészletet, zenei aláfestést, szállómondatot, ami miatt a kedvencemmé vált, és ezért a top5 lemez közé került az év első felében. Azért mégis sikerült kiválasztanom a legeslegjobb tetsző dalt, amiről nem is tudom igazán elmondani, hogy mennyire szeretem... ez a Right Beside You, melyben vendégénekes Dawn Michele (Fireflight). Kiemelném még a War Zone-t, mely a harcról, hitről szól, gyönyörű dal: "our only hope now is laying our pride down and falling into your arms". Mind a 10 szerzeményben hallatszik egyszerűen a profizmus és a több éves tapasztalat. Ez nekem 10/10.

"We are precious
More than priceless is our worth
Loved by the Father
Heaven's children here on earth
You and I we are the same
Lifted up above the pain
By its wounds we have been healed
And in our love it is revealed
I want you to know (I need you to know)
"


_________________________________________________________________________________

Tricia Brock - The Road

Aki nem ismeri Tricia-t annak egy nagy virtuális fekete pont. Na jó, azért segítek ha nem tudnád ki: ő a Superchick nevű szupercsapat egyik énekesnője, akit most már egyébként Tricia Baumhardt-nak (férje Nick Baumhardt - egykori Thousand Foot Krutch, és mostani Stellar Kart gitáros) hívnak, csak szóló karrierjéhez leánykori nevét használja. Elmondása szerint mindig is érezte Isten hívását, hogy dicsőítést vezessen, és most látta elérkezettnek az időt, hogy hangját saját projektjében is kibontakoztathassa. Így megírta dalait, férjével saját stúdiójukban felvették a 11 szerzeményt, az Inpop pedig kiadta június 7-én. Nagyon kíváncsi voltam rá, mert ismerem a hangját - ami gyönyörű, de élőben nagyon dívásnak tűnt, így nem tudtam elképzelni, hogy van-e benne elég alázat ahhoz, hogy kiadjon egy őszinte worship korongot. Kellemesen csalódtam; nem kellett volna előre ítélnem. Ez az album is meglepetés lett az első félévben, amin 9 saját szerzemény és 2 feldolgozás (Always, Jesus I Am Resting, Resting) található. Röviden: gyönyörű hangú és szép énekesnő, hegedű és zongora, értékes és szívből szóló szövegek, ez a The Road. A legszebb dalokért a The Altar és a You Are My Shepherd versengett, melyek közül az utóbbit választottam.
"Az üzenet, amit megosztok a The Road-ban az öröm könnyeit és a fájdalmat hozza el neked, azokon a szavakon keresztül, amelyet Isten megosztott velem. Remélem, hogy senki sem fog elsétálni változás nélkül." Egyszerűen nem tudok rá mást adni, mint 10/10.

"This road to holiness is paved with burden
My path is never straight, I'm so uncertain
Your love is nothing less than a lamp unto my feet so I can see

This world wants to steal your hope from my heart
But mercy's stronger still than my struggles are
Your love is nothing less than a life laid down for me and a place where I can lean

So I will lean upon the cross, I will lean into Your love
Your Spirit's living in me, alive in me
I will sing when there is no song
In the dark, Lord Your light is strong
Your Spirit's living in me, Your Spirit's living in me so I will lean, I will lean
"


_________________________________________________________________________________

Manafest - Live In Concert

Kezeket fel, aki nem szokott Manafest-et hallgatni! (biztos vagytok páran) Kezeket fel, aki a cd meghallgatása után nem akar Manafest koncerten részt venni?! (na itt már remélem kevesebben)
Hát igen, sokat nem is fűznék hozzá a kiadáshoz, ez maga az élmény, amit sajnos még személyesen nem élhettem át egyszer sem. Kedvenc rapperünk úgy látszik élőben is hozza a formáját és a tetőfokra hágja a hangulatot. A nyári albumon 11 ismert sláger mellett a mellékelt DVD-n helyet kapott 3 klip (No Plan B, Avalanche, Impossible), és egy japán interjú is. Nem is ragoznám tovább, a 40 perces összeállítást mindenkinek meg kell hallgatnia, mert ez 10/10.


_________________________________________________________________________________

Planetshakers - Nothing Is Impossible

Tudom, hogy páran fújogva görgetitek lejjebb a Planetshakers legújabb lemezéről szóló írást, mert Hillsong-klónnak hiszitek. Azért én mégis pötyögök róla pár sort, mert megérdemlik. Ez a júniusi kiadás egy CD-ből és egy DVD-ből áll, melyen 14, illetve 16 felvétel áll. Ahogy a cím is hirdeti Semmi sem lehetetlen, ezzel az üzenettel utazták körbe a fiatalok a világot legújabb turnéjuk során, melynek keretében Budapesten is játszottak. Így élőben is hallhattam a korongról néhány dalt, melyeket azóta még jobban szeretek. Az egyik kedvencem róla az utolsó, We Cry Out című szerzemény, melynek lényege, hogy minden ember imádkozik, kiált a saját nemzetéért, hogy jöjjön el az ébredés és megváltozzon az emberek élete. Persze nem maradnak el a szokás pörgős dicsőítő dallamok, így pl.: Power, Bring Out, Give It Up, Sound Of Praise. És a legjobb, hogy ez megvan eredeti példányban is, mert megkaptam ajándékba. :) Összességében szerintem megér 8,5/10-et.

"We cry out for this nation,
We cry out for this land.
Fill us now with your power
send revival, send revival.
"


_________________________________________________________________________________

Life On Repeat - Struggle + Sleep

A Life On Repeat 2009-ben mutatkozott be egy 4 számost EP-vel, amit Brian McTernan-nel (Thrice, Circa Survive, Senses Fail) vettek fel. Ezután játszottak kicsit a Cornerstone Fesztiválon, felléptek pl. a VersaEmerge oldalán, így nem csoda, hogy hamarosan felfigyelt - és egyből le is csapott - rájuk egy nagyobb kiadó. Így kerültek az Equal Vision családjába, ahol 2 hete jelent meg első nagylemezük - a Struggle + Sleep. Riffek, breakdownok minden mennyiségben, mindez pop-punk/post-hardcore stílusba csomagolva, ami hallgattatja magát, mert nagyon slágeres. Persze a zenéből okosak biztos azt fogják mondani, hogy klisé, meg ezeket már hallották valahol, de nekem azért bejön. A szövegek viszont távol állnak tőlem, mert mindig ilyen szerelmi, lány után sírós témájúak. Ezért kap 8/10-et.


_________________________________________________________________________________

Relient K - K Is For Karaoke EP

A Relient K most a hónap végén egy feldolgozás kislemezzel jelentkezett, melyen 7 régebbi, és egészen friss ismert slágert játszanak el. Mivel még csak most jött ki, ezért nem sokszor ment le, de így első hallgatásokra nagyon poénos az egész - nem kevésbé, mint a borító. Az tény, hogy hamar összedobták a srácok (áprilisban kezdeték el felvenni), de ez szerintem egyáltalán nem hat ki a minőségére. A legjobban a Justin Bieber által énekelt Baby című nótára voltam kíváncsi, melyre általában az emberek a fejüket fogják facepalm állapotban, vagy pedig a falat kaparják. Ezt is választottam ki, de emellett találtok még a korongon Cyndi Lauper, Tom Petty and the Heartbreakers, They Might Be Giants, Gnarls Barkley, Tears For Fears és Weezer szerzeményt is. Pontszámot a rövid távú hallgatás miatt nem adok neki.


________________________________________________________________________________

Remélem élveztétek az összeállítást és meghallgatjátok őket, esetleg még véleményt is mondotok róluk. Talán az év második felében is lesz ilyen, még meggondolom, mert sok idő megírni. Megosztok még három dalt, illetve videót, amik tetszettek:

Amiket pedig még idén várok:

  • Icon For Hire - Scripted (Tooth & Nail) - augusztus 23.
  • Jessa Anderson - Not Myself Anymore (BEC) - szeptember 13.
  • Jamie Grace - Jamie Grace (Gotee) - szeptember 20.
  • Switchfoot - Vice Verses (Credential) - szeptember 27.
  • Manic Drive - Epic (Bermamedia) - szeptember 27.
  • TobyMac - Christmas CD (ForeFront) - október 4.
  • Kutless - Christmas CD (BEC) - október 4.
  • Relient K - K Is For Karaoke (Mono Vs. Stereo) - október 4.
  • Run Kid Run - Patterns (Tooth & Nail) - október 11.
  • KJ-52 - ? (BEC) - október 18.

4 komment

Címkék: zene ajánló pop lista rock hardcore lemez rap klip összeállítás metalcore pop punk pop rock post hardcore worship


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr972998806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemethmili 2011.07.01. 13:05:35

sok ismeretlen szám van köztük, de találtam olyanokat, amik így "újdonsülten" nagyon tetszenek!:)) köszi!

hajnalicsillag · http://hajnalcsillag.blog.hu/ 2011.07.03. 11:31:40

@nemethmili: örülök, hogy találtál benne valamit, ami tetszett! :) akkor érdemes volt megírni. ;)

azlok23 2011.07.11. 23:43:44

Tudnál írni egy mailcímet? Érdekelne pár előadó… Kösze! ;)

hajnalicsillag · http://hajnalcsillag.blog.hu/ 2011.07.11. 23:56:40

@upzone: persze :) tothszilvia@citromail.hu vagy hajnalcsillag@krosskult.hu
süti beállítások módosítása