hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2008.11.21. 19:21 hajnalicsillag

falun mindenki ismer mindenkit

Aki nem tudná, Felsőpetényben lakom, ez pedig egy kicsiny falu Nógrád megye szívében, a nagy hegyek között a völgyben. :) A lakosság száma nem millióra törő, de a 700-800-as számot eléri. Na most, ugye nyilvánvaló, hogy kicsi községben szinte mindenki ismer mindenkit. Így van ez itt is. Történt ugyanis egyik nap, azaz tegnap, hogy utazok reggel a buszon, persze az iskolába. Megállok az egyik ülésnél, illedelmesen köszönök a bácsinak, majd megkérdezem, hogy szabad-e a hely. Miután bólint leülök. Már venném elő az iPodomat, hogy jó kis metált hallgasak xD, mikor a velünk szembeülő néni megszólit. Megkérdezi, hogy én vagyok-e a Szilvi. Mondom igen. Aztán kérdezi, hogy velem találkozott tegnap?! Mondom nem, a testvéremmel szerintem. Erre megkérdezi, hogy miért volt ott. De én meg nem értettem mit kérdez, azt hittem, hogy látta valahol és azt kérdezi, hogy hova ment. Mondtam neki, hogy állást keres, biztos azért volt valahol. Aztán kérdezi, hogy azért volt tegnap a polgármesteri hivatalban? Ja, mondom nem, nem azért. :D Kicsit gáz volt, de még jó hogy felkaptam mi van, különben pletyka lett volna belőle. Egyébként nem tudom hogy hívják azt a nénit, és kicsoda, csak azt tudom, hogy falubeli.

Ilyen jó sztorik mindig történnek. Múltkor jövök haza a suliból (Vácról) és a busznál sorbaállunk. Egy mellettem álló falubeli bácsi odaszól, hogy én voltam múltkor kórházban. Mondtam, hogy igen. Aztán kérdezte, hogy már meggyógyultam. És mondtam, hogy igen. És szépen mosolyogtam. :D (Őt konkrétan ismertem, apukám egyik osztálytársának az apukája.. apum osztálytársa most buszsofőr)

Aztán múltkor tesóm ment valahova (a falun belül) és megkérdezték tőle, hogy jól van-e a nagymama. És mondta, hogy igen. És kérdezték, hogy miért volt kórházba?! Aztán mondta, hogy ő nem is volt kórházban, hanem a huga (mármint én) voltam ott. Meg amikor jött a busszal és a falu másik végén lakó ember kérdez felőle. Tesóm azt se tudja ki az, akkor Ő honnan ismer engem?! :D Felfoghatatlan.

Ja, meg még múltkor is jöttem a buszon (velem mindig a buszon történnek érdekes dolgok:D), és leült mellém egy falubeli nő. Megkérdezi, hogy én voltam múltkor kórházban. Mondom igen. Aztán megkérdezte, hogy jól vagyok már? És mondtam, hogy igen. És mondta, hogy egyik nap, mikor anyáék bent voltak meglátogatni, akkor hazafelé hazahozták őt kocsival a szomszéd faluból, és akkor mondták, hogy honnan jönnek.

Legalább együttérzőek az emberek. :) Na meg pletyisek.

1 komment

Címkék: történet


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr82781751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cooolstuff (törölt) 2008.11.27. 00:26:53

Ez olyan, mint a panelekben, hogy mindenki tud mindent a másikról, ha az első szinten fingik valaki egy normális hangerejűt, még a 10.-en is szidják.
süti beállítások módosítása