hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2010.10.17. 22:46 hajnalicsillag

szoktál irigyelni másokat?

Sokszor elgondolkozom azon, hogy bennem mi más mint az átlagemberben? Én vajon kiemelkedem-e a tömegből? A barátok mindig más szemszögből látják a dolgokat, mint én.

Vannak emberek, akiket ha lát az ember, akkor irigyli őket, hogy ők miért olyan sikeresek, szépek, sok ember által szeretettek, különlegesek - kinek mi a fontos. És mikor elkezdem magamban ezeket az értékeket keresni, akkor nem találom meg. Nem lelem meg azokat a dolgokat, amik miatt ők kitűnnek a szürke tömeg közül, amiért mások mint a többi személy. Ekkor néha elfog egy szomorú érzés, kicsit kopottnak és értéktelennek érzem magam, mert nem felelek meg annak a "tökéletes" képnek, amit magam elé vetítettem a másik ember által. Ma is olvastam egy lány blogját. Nem ismerem, csak vannak közös ismerőseink. Ahogy futottak a szemeim a sorokon keresztül ismét elfogott ez az érzés, hogy ő milyen szerencsés, milyen jó dolgok történnek vele. Egyetemre jár, szereti amit csinál, most is külföldön volt, a szabadidejében is mindenféle klassz dolgokat csinál, ráadásul még jól is ír, pedig nem is ezt tanulja... és én hozzá képest? pedig még fiatalabb is nálam.

És így vannak pillanatok, amikor szomorú leszek, de aztán mindig jön a felismerés (Isteni sugallat), hogy én más miatt vagyok különleges, más dolgokért szeretnek az emberek. Pl. sokan mondják, hogy sokat mosolygok, vagy pozitív a felfogásom, ami szerintem tök jó. Vannak belső értékeim, amiért szeretnek mások. És lehet, hogy nem vagyok szupertehetséges vagy szupernépszerű (ami nem mindig baj), de sokaknak fontos vagyok, és ők különlegesnek tartanak engem is. Lehet hogy mások kreatívabbak, jobban írnak, komolyabb a gondolkodásuk, hamarabb felnőnek mint én, de nekik is vannak ugyanúgy nehézségeik, ami akár egy blog vagy egy látott kép alapján nem derül ki. És lehet ha ezekkel az emberekkel -akiket néha irigylek- megismerkednénk, akkor megváltozna a véleményem és látnám, hogy sokkal hálásabb is lehetnék. Szóval igyekszem még ezt a fajta "irigységet" kinőni és felfigyelni és hálás lenni azokért, amiket én kaptam, amilyenre engem formáltak. :)

komment

Címkék: gondolatok irigység személyiség


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr782379743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemethmili 2010.10.18. 11:13:18

Te különleges vagy! Már csak a blogod olvasása ezt láttatja velem! És ne gondold, hogy téged mások nem irigyelnek valamiért...Egyébként én is úgy éreztem régebben, hogy nem vagyok népszerű, nincs bennem semmi érdekes vagy irigylésre méltó.
Volt egy barátnőm, akinek nagyon jó természete volt, nagyon szerettem, mindig azt mutatta felém, hogy úgy elfogad, ahogy vagyok, dicsért, szeretett, biztatott...Számomra ő volt igazán irigylésre méltó, nem a gazdag, sikeres, szép, népszerű emberek. Azóta is olyan akarok lenni, mint ő.

Szerintem a belső tulajdonságok milyensége a fontos, te is azoktól vagy olyan nagyon különleges!!!
Az a jó, ha az ember elégedettségét nem a körülmények határozzák meg, hanem a hozzáállása!
:)

zsoty27 2010.10.18. 16:57:55

Sose másokon keresztül nézd magad, az csak ilyen kétes gondolatokhoz vezethet. Nagyon jól mondtad, hogy neked meg van egy csomó olyan tulajdonságod, amit meg mások irigyelhetnének. :) Hidd el már azzal, hogy tényleg szinte mindig mosolyogsz meg pozitívan gondolkodsz már azzal mennyi embert felvidítasz és örömre derítesz =D szóval 'dont vörri bí hepi' :D

hajnalicsillag · http://hajnalcsillag.blog.hu/ 2010.10.21. 21:44:42

:) köszi a kommenteket, és a biztató szavakat.. !

GReYii 2010.12.31. 14:19:16

Szerintem szuper ez a blog...:)

hajnalicsillag · http://hajnalcsillag.blog.hu/ 2010.12.31. 14:34:21

@GReYii: köszi szépen, örülök, hogy tetszik. :)
süti beállítások módosítása