hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2013.01.28. 23:56 hajnalicsillag

téli vendégeink.

Télen mindig több látogatónk van a megszokottnál, ők pedig a madarak. Apa mindig is etette őket, de tavaly készített nekik egy speckó etetőt, amit jó magasra felszerelt és mindig szór nekik bele napraforgómagot. Ilyenkor pedig amikor több tíz cm hó van, akkor sok állat jön csipegetni, mi pedig a konyhából csodáljuk a szebbnél szebb madarakat. Ősszel szoktunk hagyni néhány fürtnyi szőlőt is az ágakon, amit ilyenkor le tudnak kapkodni - ahogy ma is tette a rigó. Nővérem ma lefényképezett néhány madárkát, amelyek itt jártak nálunk.

cuki verebek:
Kép 1320.jpg

fakopi (ő nem csak télen szokott jönni, tavasszal meg nyáron is többször láttuk már :)):

Kép 651.jpg

őt először erdei pintynek hitte Apa, de az veréb méretű, ez meg kb. akkora mint egy galamb, úgyhogy maradtunk a szajkónál, ami ritka ilyenkor:
Kép 1297.jpg
cuki cinege és egy meggyvágó:
Kép 1302.jpg
nővérem szerint úgy néz ki a meggyvágó, mint az egyik angry birds :D:
Kép 1305.jpg
Kép 1306.jpg

És még pár kép cinikről, meg verebekről:

Kép 1310.jpg
Kép 1311.jpg

Kép 1318.jpg
Én is szeretem a madárkákat és a legtöbbet már felismerem, ahogy emellett sok élőlényt is. De sajnos a macskáink is szeretik a repülő állatokat, ezért már ezen a télen is elkaptak 1-2-öt sajnos. Erre nagyon haragszunk, ezért hiába, hogy szeretjük a kis házikedvenceket, meg nem vagyunk állatkínzók, azért egy-két buksipofont kapnak ilyenkor, hogy megtanulják: madárra nem vadászhatnak, mert az nem kaja! Ezért is jó itt élni!

Szólj hozzá!

Címkék: tél természet állatok madarak vendégek


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr755050242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása