hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2012.12.26. 23:10 hajnalicsillag

érték a házasság!

hazassag_hete.jpgMa már annyi minden értéktelenné vált a világban, nem csak a fiatalok számára, hanem az idősebb korosztálynak is. Ebben pedig benne vannak az emberi kapcsolatok és a házasság is. Mivel már lassan az élettársi viszony is hasonló jogokkal fog bírni, mint egy házasság, ezért egyre több pár gondolkodik úgy, hogy egy papírért felesleges plusz energiákat és pénzt befektetni. Sajnos. Szerencsére azonban a saját korosztályomban egyre több fiatalnál tapasztalom azt a vágyat, hogy szeretnének férjet és feleséget, és ezzel együtt családot. Persze vannak kivételek, de most előbbi a többségével elnyomja az utóbbit. Szóval egyre többen látják a papír mögött az igazi kapcsolatot, mely nem csak egy esküvel, vagy egy gyűrűvel jár, hanem egy életmódváltással is. Mert bizony minden ember vágyik egy társra, akire mindig számíthat, aki nem csalja meg, aki otthon várja, aki a gyerekeinek az édesapja/ édesanyja. Én pedig csak örülök, hogy egyre több fiatal helyezi a hangsúlyt a házasságra és a teljes családra. Most karácsony környékén 5 eljegyzés történt az ismeretségi körömben (falubeli pár, 3 volt osztálytársam, és egy CT-s csoportvezető, akivel nyáron lettem jóban). Nagyon örülök mindegyiküknek, még ha nem is vagyok mindegyikkel közeli viszonyban. Örülök, mert döntöttek, hogy máshogy folytatják az életüket; mert vágynak azokra a plusz dolgokra, amiket az ember a házasságában tapasztal és él meg; mert fontosnak tartják, hogy ilyen módon is megpecsételjék az életüket és a párkapcsolatukat; és mert értékesebbnek tartják a házasságot egy papírnál. És bár egy kivétellel nem keresztények, és nem a Biblia értékrendje szerint élik az életüket,ennek ellenére hiszem, hogy az ő házasságuk is lehet tartós és boldog, és ki tudnak állni egymásért és egymás mellett. Szóval sok boldogságot mindenkinek! :)

Szólj hozzá!

Címkék: gondolkodás párkapcsolat papír érték házasság értékrend


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr214982712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása