hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2012.09.06. 15:44 hajnalicsillag

dalok az égből II.

Ahogy az előző részben olvashattátok, készítettem egy listát egy kis ajánlóval Nektek, hogyha nem tudjátok mit hallgassatok, vagy újdonságokat kerestek, akkor legyen hova kattintani. Elsősorban az idei év első felében kiadásra került zenékről írok, de említésre kerül 1-2 tavalyi korong is, amit fontosnak tartok, és nem került bele az előző hosszú zenés ajánlómba. [a beszúrt dalokat úgy tudjátok lejátszani, ha a cím feletti üres részre kattintotok, és akkor nem jön be egy új ablak a yotube-bal.]

Planetshakers - Heal Our Land

Planetshakers - Heal Our Land.jpgPlanetshakers-ék idén újabb élő felvételes nagylemezzel jelentkeztek. Lehet az albumot nem szeretni, de aki volt már koncertjükön vagy hallgatja őket, annak szerintem tetszeni fog. Mi jellemzi az ausztrál csapatot?! Lendület, frissesség, ritmus, öröm, lelkesedés - ezeket pedig most is megkapjuk. Igazából amióta a Margit-szigeten spontán odamentünk hozzájuk, hogy mini-interjút készítsünk velük - és készségesen válaszoltak, meg eldumálgattak velünk, azóta a barátságosságukat sem kérdőjelezem meg, és már nem hiszem azt, hogy sztárolják magukat, mind rengeteg más nagy és ismert dicsőítő csapat. És az is tuti, hogy szeretnek itt lenni Magyar honban, nem csak úgy mondják minden fellépésen. Szóval nálam már ezért is kiérdemelték, hogy meghallgassam a Heal Our Land-et. Igazából túl sokat nem tudok írni róla. Új dalok, ugyanaz a mondanivaló, de mégis ott van benne az a plusz, amiért a régebbi PS dalok mellett ezeket is pörgetem a lejátszóban. Egy hallgatást szerintem megér, maximum elpazarolsz az életedből egy órát. [ennél a dalnál pedig még a dobos is ugrált volna.]

"You are so good to me.
With everything I am
I'll give You praise
You're better than life to me
With everything I am
I'll give You praise"

______________________________________________________________________________

Rocky Loves Emily - Secrets Don't Make Friends

Rocky Loves Emily - Secrets Don't Make Friends.jpg

A csapat, amelyért rajonganak a tinik - vagy fordítva, ráadásul a Tooth & Nail is felfedezte magának. Szerencsések. Először is kijelentem, hogy a Rocky Loves Emily-t biztos, hogy nem az énekesük miatt szeretem; néha elég sok is belőle, de erre ti is ráéreztek szerintem.
Áprilisban jelent meg a srácok első nagylemeze, mely teljesen a fiatalok köré épült - végülis ők is azok. A powerpop/ pop-rock együttes dalai nem a mélységükről híresek, hiszen a szórakozásról, barátokról, fiú-lány kapcsolatokról, és arról szól, hogy milyen fiatalnak és szabadnak lenni. De legalább vidámak a számaik; nyáron akár háttérzenének is elmegy egy kocsimosóban. Ha újra 16 évesnek akarom érezni magam, akkor előveszem és hallgatom addig, amíg el nem folyok.

"And la-da-da-da-da-da-da-da-da oh
And everybody's singing it
la-da-da-da-da-da-da-da-da-da-da whoa-oh-oh-oh
And la-da-da-da-da-da-da-da-da oh
And everybody's singing it
la-da-da-da-da-da-da-da-da-da-da whoa-oh-oh-oh"

______________________________________________________________________________

Write This Down - Lost Weekend

Write This Down - Lost Weekend.jpgA T & N-es Write This Down sajnos az a banda, akiket az előző, 2010-es debüt lemezüknél túlértékeltem. Amikor megjelent az albumuk nagyon sokat hallgattam (last.fm-en azt hiszem top kiadás is lett a lejátszási lista alapján). Aztán ahogy teltek a hónapok egyre elcsépeltebbnek éreztem és kevesebbet mentek a dalaik; utána már nem is volt fent talán csak 1-2 szerzeményük az iPodomon. Most nyár elején viszont érkezett a Lost Weekend, és reménykedtem, hogy változtatnak valamit, vagy legalább jobban ráállnak erre a metálosabb, post-hc vonalra. Sajnos nem tudták átlépni a saját árnyékukat, így még mindig a legtöbb próbálkozás erőlködésbe megy át, pedig több van bennük! Talán az énekescsere megoldana valamit, vagy ha ráállnának az alternatív rock vonalára és elhagynák az ordításokat. Amúgy nem rossz album ez, mert van értéke és az előző szintjét is hozza, csak sokkal jobban is ki lehetett volna formálni. Talán picit elsiették az újabb korong kiadását. Egy esélyt azért szerintem megérdemelnek, mert mondom, jó pár minőségi szerzeményük van, csak nem 100%-osak az ő részükről.


"I crash and burn
Just like I always do
I live and learn
The truth
I gotta get back to the things that I once loved, back to what I know
Disasters and gamblers and failures can't break me down

So take a moment to figure out what to do
And walk away
From all the miscues and the cautionary tales
And the present thrills
"

______________________________________________________________________________

And By Love - And By Love EP

And By Love.jpgAz And By Love egy 2010-ben alakult észak-kalorinai progresszív-rock együttes, akiknek a júniusi self titled lemezük előtt egy EP-jük jelent meg két éve. Már nem is emlékszem hogyan keveredtem hozzájuk, mindenesetre megtetszett az egyik számuk, így úgy gondoltam érdemes időt áldozni a megismerésükre - na meg a négy számos kislemezükre. Nekem nagyon tetszenek a dalaik, kellően dallamos, erős refrénekkel és az ének is rendben van. Nagyon tehetségesek a srácok, szóval remélem, hogy felfedezi és felkarolja őket valamelyik gazdag keresztény kiadó. A zenei összehasonlítások kapcsán elég híres nevek merültek fel, így többek között a Sent By Ravens-é és As Cities Burn-é is.

"and you know i cant leave you alone
ill never let you go
and you know i call your heart my home
ill never let you know
ill never let you know"

______________________________________________________________________________

ForeverAtLast - February To February

ForeverAtLast - February To February.jpgA 2005-ben alakult franklini ForeverAtLast az a csapat, akik évek óta próbálnak kitörni, de valahogy sosem találják azt az utat/ embert, amely elvezetné őket a sikerhez. Végülis a kitartásuknak és a több éven át tartó munkájuk eredményeképpen idén megjelent az első nagylemezük a February To February. A női énekessel felálló post-hardcore banda 12 számos lemeze tele van jó ötletekkel, egy-egy villanással, amelyen elindulva talán többen ismernék és szeretnék őket; és még a szövegeik is rendben vannak. Csak néha annyira különállónak érzem az ének és a zene részét, mintha összemostam volna valami hardcore slágert és egy powerpop dalt - rossz értelemben. Vagy a csajszinak is el kéne engednie 1-2 ordítást - ha a keményebb vonalra állnak rá, vagy pedig a srácnak kéne a sima éneket előtérbe helyezni és egyre nagyobb szerepet vállalni ebben, mert az ő produkciója elég gyenge. Nekem mondjuk az is tökéletesen megfelelne ha inkább elvinnék az egészet az ambient-indie irányába. Remélem kikupálódnak és a Come & Live beveszi őket a csapatába, ha már felfigyeltek rájuk.

______________________________________________________________________________

Children 18:3 - On The Run

Children 183 - On The Run.jpgA Children 18:3 egy olyan trió, amely már a 2000-es évek előtt kezdte a pályafutását, de csak a nyolc évvel később kiadott self titled lemezükkel váltak ismerté. A Máté 18:3 alapján nevet választott punk-rock banda azóta is robog és júniusban kiadta harmadik LP-jét. Személyükben az egyik legenergikusabb csapatot köszönthetjük, akik megállás nélkül képesek végignyomni élőben is egy teljes korong listáját. A mostani összeállítás is vad, merész, pimasz, ritmusgazdag slágerekkel (nekem a Bandits a kedvencem) van teli, de közöttük megbújik egy-egy lassabb, elgondolkodtatóbb szerzemény (Always On The Run), hogy ne csak átrohanjunk az életen és rajtuk. A srác és a lány hangját nagyon szeretem, annyira jó, hogy ennyire nyers és mégis erős - és ezt kihasználják. Számomra az általuk képviselt stílus az egyik legkedvesebb-legkedvencebb. Emellett pedig az egyik leghitelesebb banda számomra, őszintén az ember arcába mondják amit gondolnak, felvállalják a különös stílusukat - még ha ezzel másokat meg is botránkoztatnak. Igazi lázadók, és ez így van jól.

" "Every choice before you
was a challenge to succeed."
Oh, moment to moment,
and every breath is a step to forever.
Oh, moment to moment boy,
and you don't give, give up, you don't give it up.
You won't give up, give up, give up, give it up"

______________________________________________________________________________

Come & Live - I Am Living 2012

Come & Live - I Am Living.jpgA non-profit Come & Live kiadó idei válogatáslemezéről is már írtam egy bejegyzést ide a blogomba, de újra fel akartam hívni rá a figyelmet, hátha valaki nem olvasta. Szóval itt van ez a bő másfél órányi dicsőítő zene, ami egészen a klasszikus ambient-indie vonaltól a rawk-rockon át a metalcore-ig mindent magában rejt. Változatos, de mégis nagyon összeillő az egész, mintha a szerzők tudták volna, hogy egyszer lesz ilyen és azért írták meg ezeket a számokat. A kiadó családjába tartozó együtteseket érdemes közelebbről megismerni, mert mindegyik egy-egy kincs a maga nevében és hatalmas szívük van a szolgálatban. PÉLDA. Az album teljes hosszában ingyen letölthető a Come & Live honlapjáról - illik továbbadni.


"Beautiful is the sound of You"

______________________________________________________________________________

P.O.D. - Murdered Love 

POD - Murdered Love.pngNégy évet vártunk rá. Pontosan ennyi időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Payable On Death - azaz a P.O.D. - új kiadással jelentkezzen. Túl sok elképzelésem nem volt azzal kapcsolatban, hogy mit várjak tőlük, mert igazából én a korábbi numetálos slágereket is bírtam, és az új vonalas, rockosabb When Angels & Serpents Dance dalait is. 11 szám, 40 perc, eltérő vélemények. Szvsz vannak az albumnak kiemelkedő pontjai, amelyek hátukra veszik a gyengeségeket és tovább viszik a cél érdekében a Murdered Love-ot; és vannak ezek a bizonyos erőtlenségek. Az én elvárásaimnak összességében megfelelt a csapat -  és most is örömmel venném meg a jegyet a koncertjükre, ami ugye néhány éve elmaradt... A dalok finomságáról nem akarok különösebben beszélni, mert megírták, felvették és így kerültek fel a korongra. Azt, hogy milyen kifejezéseket használnak egyes esetekben, mindenkinek a saját értékrendje szerint kell elbírálnia, hogy belefér-e vagy sem. Én nem ítélem el ezért őket, de azért na, figyeljünk oda, hogy kit és hogyan képviselünk, és ez mennyire lehet példa mások előtt. Nekem a kedvencem a Babylon The Murderer; annak pedig különösen örülök, hogy van bennük egy kis reggae és punk életérzés.

"Remember me when you step into your glory
Don’t forget me when you ste
ṗ into your glory

YOUR GLORY!
The day that they murdered
"

______________________________________________________________________________

Capital Lights - RhythmN’Moves

Capital Lights - RhythmN’Moves.jpgŐk azok, akiket sosem kell komolyan venni, mert magukról is így gondolkodnak. Bár a Capital Lights hét év közös zenélés után feloszlott 2009-ben, idén mégis úgy gondolták, hogy még van bennük valami, amit nem osztottak meg, ezért visszatértek. A szintizenéből élő powerpop csapat újra hozza a tőle megszokott aranyos, vicces és sokszor értelmetlen szerzeményeket, avagy a partislágereket. Azt hiszem kevesen vannak azok, akik bármilyen komoly elvárásokat állítanának velük kapcsolatban; egyszerűen ők sosem nőnek fel. Talán az FM Static csapatával tudnék párhuzamot vonni, csak ők kicsit több erőfeszítést visznek a dalírásba. A Capital Lights tipikus nyári lemezt állított össze, így addig hallgassátok meg, amíg a hangulatát át tudjátok érezni és legalább ezért szerethetőnek tartjátok majd.

"Cause a Newport Party’s not a real party ‘til Laguna Beach bodies arrive
All the Riverside fellas lose their Cinderellas every night Orange County’s alive"

______________________________________________________________________________

Kari Jobe - Acoustic Sessions EP

Kari Jobe - Acoustic Sessions EP.jpgA hölgy, aki nem csak egy nagylemezzel jelentkezett az év elején, hanem egy akusztikus kislemezzel is. Szinte már minden szépet és jót leírtam róla, de mégsem tudom igazán kifejezni azt, amit ő ad a dalain keresztül. Egyszerűen hallani kell őket. Egy szál gitárral vagy zongorával is ugyanannyira szívbemarkolóak a szerzeményei, ő pedig ugyanolyan gyönyörűen ragyog. Az öt számos, 20 perces összeállításon a We Are, a Steady My Heart, a Find You On My Knees, a One Desire és a Here található meg. A legszebb és egyben legmélyebb dicsőítő dalok között szerepelnek a szerzeményei. Hallgassátok nyitott szívvel és fogadjátok be az általa közvetített üzenetet. Megéri.

"When my hope is gone, when the fear is strong
When the pain is real, when it's hard to heal
When my faith is shaken and my heart is broken and my joy is stolen, God I know that

You lift me up, you'll never leave me searching,
Find you in the place I'm in, find you when I'm at my end,
Find you when there's nothing left of me to offer you except for brokenness.
You lift me up, you'll never leave me thirsty,
When I am weak, when I am lost and searching
I'll find you on my knees."

______________________________________________________________________________

Jesus Culture - Emerging Voices

Jesus Culture - Emerging Voices.jpgA tavaly hazánkban járt amerikai Jesus Culture idén nyáron új élő felvételes lemezt adott ki. A július 31-án megjelent 11 számos album attól különbözik az előző kiadásoktól, hogy nem Kim Walker-Smith és Chris Quilala viszi végig az éneket, hanem olyan fiatalok (névszerint: Derek Johnson, Mary Kat Ehrenzeller, Nate Ward és Justin Jarvis), akik nemrégiben kezdtek el szolgálni a dicsőítőcsapatban. A legtöbb magyar (vagy akár külföldi is) szerintem azért szereti a JC szerzeményeit, mert szellemileg nagyon mélyek, az emberek lelkéből szólnak. Ez picit hiányolom ezeknél a daloknál, de ettől nem veszítenek az üzenetet értékéből. Kim a bő egy órás összeállítás kapcsán azt nyilatkozta, hogy hiszi, hogy ezeket a szolgálatkész embereket is használni fogja Isten a dalaik által, és hatással lesznek az egész nemzedékre. Nekünk pedig nincs más dolgunk, mint erre egy Ámen-t mondani; szeretettel befogadni és elfogadni, hogy a JC továbblépett és építkezik, halad az igazi cél felé velünk együtt - ha velük tartunk.

"Like a mighty warrior, is our God
Like a mighty warrior, is our God
His voice is like the thunder rolling through the land
He's the Lion of Judah, breaking off the fear of man

Upon the Rock of revelation
We're dancing now, we're dancing now
No enemy could ever shake us
We're dancing now, we're dancing now"

______________________________________________________________________________

TobyMac - Eye On It

TobyMac - Eye On It.JPGTalán az év eddigi kiadásai közül legjobban várt lemez az Eye On It volt, ami a napokban - konkrétan 28-án - jelent meg. TobyMac már 25 éve (!) aktívan foglalkozik dalírással és zenéléssel, ez a nyári album pedig már a hatodik nagylemeze. Ő az az ember, akit személyes élete és szolgálata miatt tisztelek, a szerzeményei miatt pedig rajongok érte, vagyis inkább a projektjéért. Nagyon kreatív és energikus előadó, minden kiadott korongján meg tud újulni egy kicsit, de mégis mindig 'tobymac-es' marad, amiért szeretjük. A mostani, közel 45 perces LP is kicsit pop-rockos, kicsit rappelős, de ugyanakkor ő is rááll erre az electro-dubstep vonalra, ami mostanában egyre több együttest vonz. Persze szokásához híven mindezt nem egyedül kivitelezni, hanem vendégénekesek (Britt Nicole, Lecrae & Nirva Ready, Bianca Reyes - Group1Crew, és az általa felfedezett Jamie Grace) társaságában, akik lehetőséget kaptak felszólalásra egy-egy dal felvételénél. A számok még csak 3-4 napja pörögnek a lejátszómban [szerk.: amióta megírtam ezt, azóta már megtriplázódott ez a szám], így nem tudok túl sokat írni róluk, de eddig nagyon tetszenek. TobyMac egyszerűen olyan műveket ír, amelyeket nem csak a 15 éves tinik élveznek, hanem amelyeket a 40 éves felnőttek is (ha szószerint véve nem is tombolva), de örömmel hallgatnak végig. Lehet táncalap, lazulós zene, filmbetét, gondolatébresztő vagy egyszerűen egy olyan érték, amelyet szeretnél megmutatni mindenkinek - ez TobyMac alkotása. Már csak egy magyarországi koncert hiányzik Nekünk és még több nagyszerű és különleges szerzemény a világnak.

"We are, we are (we are unstoppable)
We are, we are (for the impossible)
We are, we are (we are the kingdom come)
That’s who we are, that’s who we are

There’s no disguising, truth is rising
There’s no disguising, truth is rising

To live as Christ, to die as Cain
We’re not afraid, we’re not afraid"

______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________

Tavalyi kiadások, amelyek értékesek
számomra és kimaradtak az ajánlóból

Close Your Eyes - Empty Hands And Heavy Hearts

Close Your Eyes - Empty Hands And Heavy Hearts.jpgA 2010 februárjában 'This is my worship, this is my life' szállóigéjével elhíresült melodikus-hardcore/punk csapat 1,5 év után új nagylemezzel jelentkezett. Kétségek és kérdések merültek fel szerintem nem csak bennem, hanem emberek tízezreiben is, hogy ennyi idő alatt mit képesek alkotni a texasi ifjoncok. Nem csak nekünk rajongóknak, hanem a világ egyik legnagyobb - és legelismertebb - kiadójának (Victory Records) is meg kellett felelniük. Jelentem: a feladat sikerült, a zenészek eredményesen vizsgáztak! A Close Your Eyes talán még az előző We Will Overcome-on hallható daloknál is nagyobb slágerekkel jelentkezett; a banda pedig úgy osztja az igazságot a punk-hc dallamok között, mint anyukád a napi jótanácsokat, mikor egyedül mész valahova. Persze üzenetük ennél sokkal komolyabb, ezért sokkal agresszívabban vágják oda, hogy bizony Isten nélkül elveszett ember vagy és az életed is üres. Én személy szerint az énekest (Shane Raymond) nagyon bírtam, de sajnos a fizikai megterhelést nem bírták a hangszálai és a teste, ezért idén kénytelen volt otthagyni a csapatot. Ez egy elég szomorú dolog, de viszont az örömteli, hogy az együttes tovább folytatja útját nélküle is. A CYE-t pedig nem csak a hc rajongóknak, hanem a punkoknak és minden nyitott fülű/ szívű embernek ajánlom, mert érték és az egyik leghitelesebb banda a keményvonalas zenekarok között. Valleys klip - mert ezt is látnotok, vagyis inkább hallanotok kell.

"The fear in me always drags me down.
The guilt I feel will not let me get up again
I'm crushed by the weight.

I was younger then, careless and innocent.
I never thought my words could mean so much
But I am older now, I should be screaming out.
so why is it that I keep my mouth shut?

"Why do I try so hard to forget
the forgiveness that is in your hands, and the mercy in your words?
You are calling me to seek You and find rest
and leave behind the emptiness that holds me in the dark, that holds me in the dark

I hope you can hear me.
I'll keep singing this song
Even if there's no air left and dirt fills up these lungs

Please keep the lights on
I am trying to make it home
the sun is sinking,
But I won't go down with it.

Please keep the lights on
I am trying to make it home
the sun is sinking,
But I won't go down with it"

______________________________________________________________________________

Icon For Hire - Scripted

icon for hire scripted.jpg A 2007-ben alakult decaturi Icon For Hire-ről mindenképpen írni akartam - bár egyébként is túl feltűnőek ahhoz, hogy ne menjünk el mellettük. A négy tagú alternatív/ hard-rock csapat két kislemezt adott ki, mely után 2010-ben felfigyelt rájuk a Tooth & Nail Records. A kiadó leigazolta őket, adott melléjük 2 szuper producert és olyan ütős nagylemezt raktak össze, amely számos amerikai zenei listán az élen végzett. A tavaly augusztusban megjelent 11 számos Scripted előadója az egyik legerősebb női énekessel bíró rock együttes az elmúlt évekből, nem véletlenül emlegetik együtt a Flyleaf, a Fireflight és a Paramore nevével egy mondatban. Meg persze az sem mellékes, hogy olyan csapatok voltak rájuk hatással zeneileg, mint a Linkin Park vagy éppen a The Black Eyes Peas. A mostani fél órás összeállítás tele van nagyobbnál-nagyobb slágerekkel, Ariel pedig nem csak különleges stílusával, hanem erőteljes hangjával is magára vonja a tekinteteket és a füleket. Úgy eltelik ez a 30 perc, mintha csak öt perce indítottam volna el a lejátszást. Nem véletlen, hogy az eddigi két klipjük - amit beszúrtam, és a Get Well is - már több mint 1 millió lejátszásnál jár. Biztos sokakban felmerül, hogy kik is ők tulajdonképpen, vagy mit vallanak. Sok csapathoz hasonlóan nem aggatják magukat a 'keresztény' címkét direkt, de ettől tudják, hogy kihez tartoznak és ezt nem is tagadják. Egyszerűen nem akarják, hogy ezzel írják le őket, vagy megkülönböztető bánásmódban legyen részük. Tudják, hogy a füstös kocsmában is át kell adni az üzenetet és ezt a sajátjuknak érzik.

"Pointing my fingers the problems still linger
They keep getting bigger and I hold the trigger
Playing with fire I live like a liar
Please somebody make a move"

______________________________________________________________________________

Jamie Grace - One Song At A Time

Jamie Grace - One Song At A Time.jpgTavaly már bemutattam nektek Jamie Grace-t röviden. A fiatal énekesnőt TobyMac fedezte fel, és azóta is támogatja és közös dalokat készít vele. A most 20 éves Jamie-nek szeptemberben jelent meg az első nagylemeze, a One Song At A Time. Az album 11 dala között több olyat is találunk (Hold Me, One Song At A Time, Holding On), amelyek helyet kaptak az előző EP-n is. Ha a zenéjének a stílusát kellene körülírnom, akkor azt mondanám, hogy gospel-pop (van ilyen?) hip-hop/r &b elemekkel megtűzdelve; a legtöbb dala pedig akusztikus hangszerelésű. A korához képest szerintem már hatalmas karriert futott be - mondjuk TobyMac oldalán nem is csoda; rengeteg fesztiválon és államban fellépett már. Visszatérve az albumhoz: a mostani szerzeményei is az előzőekhez hasonlóan kicsit kislányosak - főleg a dallam és az ének miatt, de mégis ott van benne a nőies komolyság, amelyet a saját bizonysága tesz kereké. Nagyon vidám és sugárzó előadó, és ezt a dalai is visszatükrözik. Ennek ellenére vannak komolyabb művei is, köztük az, amelyre az új klipje készült. Szeretni fogjátok, higgyétek el.

"Come to me when
You're weary and
I'll give you hope when you're hurting
I'll give you rest from your burden
Come to me when
You're weary and
I'll give you hope when you're hurting
I'll give you rest from your burden now"

______________________________________________________________________________

October Light - Free!

october light - free.jpgTalán nem sokan hallottatok még az October Light nevű ska formációról, pedig európaiak, sőt(!) horvátok. Megalakulásukat 2005-re tehetjük; az elmúlt hét év pedig aktívan, sokszor fellépésekben gazdagon telt. Rengeteg európai fesztiválon tiszteletüket tették már, így olyanokkal is egy színpadra léptek, mint a Relient K, a Switchfoot, a Pillar, vagy éppen az inspirálóik között is szereplő The O.C. Supertones. A tavalyi év nagyon vidám volt a mi közös szempontunkból; hosszú várakozás után végre láthattam őket élőben Szlovákiában (fenomális hangulat, hihetetlen arcok, felejthetetlen koncert), ősszel pedig váratlanul kiadták második lemezüket - a Free!-t. Bár a 14 számos nagylemezre hat évet kellett várni, de nem bánom, mert megérte! A srácok igazán különleges anyagot hoztak össze, ugyanis pop-rockos/ska-s dalaikat angolul és horvátul énekelték fel. Utóbbiak is számomra annyira vidámak és lelkesek, hogy hiába nem értem miről szólnak, egyszerűen a hangulatuk miatt szeretem őket - na jó, kicsit viccesek is. Kicsit átadva mindezt ajánlok figyelmetekbe két élő felvételes videót - tavalyi Lumen fesztiváról, és egy másik helyszínről. Egyszer majdnem felléptek Budapesten is, de érdeklődés miatt a szervezők idő előtt lemondták a koncertet (...). Remélem a közeljövőben lesz valaki annyira bevállalós, hogy elhozza őket ide. Mert ha nem, akkor én, de komolyan! Ez az a csapat, akinek a koncertjére nem csak azok járnak, akik ismerik őket, meg akik szeretik a ska-t, hanem rengetegen egyszerűen a hangulat miatt nézik meg őket. Erre a klipre pedig nincsenek szavak, önmagukat adják, mint a színpadon (ebből is látszik, hogy a jó kliphez nem kell feltétlenül sok pénz, egyszerűen ötletesség és kreativitás):

______________________________________________________________________________

Run Kid Run - Patterns

Run Kid Run - Patterns.jpgA Run Kid Run az a csapat, amely a 2006-os megalakulása óta szárnyal - legalábbis az én szememben mindenképpen. A pop-punk formációnak induló négy tagú csapat bár a lendületből visszavéve tavaly teljesen az alternatív/ pop-rock vonalra állt át, de csalódást nem okozott. Sőt szinte ugyanannyira jól áll nekik ez a lágyabb stílus - bár bevallom a pörgősebb, levegővételnyi időt nem hagyó slágerek közelebb álltak a szívemhez. A három év várakozás után kiadásra kerülő 40 perces Patterns még mindig a Tooth & Nail Records gondozásában jelent meg, amelynek ebben az esetben örülhetünk, mert így legalább különleges figyelmet kapott a korong. A csapat "be-indie-sedése" szerintem Matt Thiessen-nek (Relient K frontembere) is köszönhető, aki a saját együttesét is erre a vonalra irányítja - aminek különösen nem örülök. Ő volt ugyanis az egyik producer, akivel 2011-ben együtt dolgozott a Run Kid Run. Összességében nem rossz lemez ez - azért is említem meg, de azért ennél akusztikusabb-alternatívabb útra ne tévedjenek, inkább akkor vissza a punkhoz. [A visszataszító okkersárga borító meg senkit ne rémítsen el attól, hogy meghallgassa őket.]


"Give your love away
No matter what tomorrow brings
I'll be waiting in the daylight
I'll be waiting in the daylight"

______________________________________________________________________________

Switchfoot - Vice Verses

Switchfoot - Vice Verses.jpgBizony, a Grammy-díjas kaliforniai Switchfoot is új lemezzel jelentkezett a tavalyi év során. A szeptemberben napvilágot látó Vice Verses-t nagy várakozás előzte meg - ami nem is meglepő egy olyan csapat esetében, akinek minden korongja egy csoda. Olyan szelíden és őszintén szólítják meg dalaikkal az embereket, ami példaértékű lehetne mások számára is. Igazából én akkor töltöttem le az első lemezt tőlük, amikor a szlovákiai koncertjükre hangolódtam - amelyen teljesen meggyőztek, hogy az egyik legértékesebb zenekar. De legyen becsületemre mondva, hogy azóta tisztességesen meghallgattam és - szerényben bevallva - megszeretve forgatom a dalaikat. A mostani, kilencedik (!) stúdiólemezük is hatalmas sikert ért el, pl.: a Billboard 2011-es listáján a 'Keresztény Albumok' kategóriában az első helyet szerezte meg, de még a 'Rock Albumok' között is a dobogós harmadik pozíciót tudhatja magának. Rengeteg érzelem és kreativitás kíséri végig a szerzeményeket, amelyek pattogósak és lélekszelídítőek. A deluxe változaton található élő felvételek pedig még különlegesebbé teszik ezt egyébként sem mindennapi kiadást. Először is nézzétek meg a videókat a youtube csatornájukon, másodszor élvezzétek a csapat zenéjét, inspiráljon titeket; én pedig addig tovább rajongók a kedvenc dalaimért (The Original, Selling The News, Thrive, Dark Horses, Rise Above It, Restless - klip) és Jon Foreman hangjáért.

"We found the way out
The city takes everything it can
But outside the crowds
I can feel my lungs again

Born for the blue skies
We’ll survive the rain
Born for the sunrise
We’ll survive the pain"

______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________

Idei fontos momentumok, amik idő
vagy érdeklődés hiányában kimaradtak eddig:


  • SONS - Keep Quiet (február 14.)

  • Nicole Croteau - Anchors and Silhouettes (március 13.)

  • KJ-52 - Dangerous (április 3.)

  • Demon Hunter - True Defiance (április 10.)

  • Newworldson - Learning To Be Light (április 17.)

  • Thousand Footh Krutch - The End Is Where We Begin (április 17.)

  • Intohimo - Winter Sun (május 4.)

  • 12 Stones - Beneath the Scars (május 22.)

  • For Today - Immortal (május 29.)

  • Bellarive - The HeartBeat (június 19.)

  • States - Room To Run (június 19.)

  • Wolves At The Gate - Captors (július 3.)

  • House Of Heroes - Cold Hard Want (július 10.)

  • Christafari - Reggae Worship: A Roots Revival (július 23.)

  • Flatfoot 56 - Toil (július 24.)

  • Anchor & Braille - The Quiet Life (július 31.)

  • An Epic No Less - Echo Of Love (augusztus 14.)

  • The Classic Crime - Phoenix (augusztus 14.)

  • The Museum - My Only Rescue (augusztus 28.)

______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________

Ami még idén várható, avagy nagy reménységeim:

  • Come Wind - Grow My Roots EP (szeptember 11.)

  • Poema - Remembering You (szeptember 11.)

  • Abel - Make It Right (szeptember 18.)

  • Hyland - Beauty In The Broken (október 22.)

  • Everlife - At The End Of Everything (?)

  • Flyleaf - New Horizons (?)

  • Golden Youth - We Are Alive (?)

  • Number One Gun - ? (?)

  • Hawk Nelson - ? (?)

______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________

Szóval ezek azok a zenék, amelyek az elmúlt hónapokban meghatározták sokszor a hangulatomat vagy a hozzáállásomat. Köszönöm, hogy végigolvastátok ezeket a hosszú bejegyzéseket! Remélem, hogy mindannyian találtatok benne olyan, amit nem ismertetek és most esetleg megszeretettek. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy keressétek a zenében az értéket. Ne fogadjátok el azt, amit a rádió meg a viva tv nyom belétek sláger néven. Buta dalok, buta előadásban. Keressétek az újdonságokat, fedezzetek fel olyan hazánkban viszonylag ismeretlen csapatokat, akikről most is írtam. Ők beleadják a dalaikba a szívüket, lelküket, a te jövődet és az én életemet. A szerzeményeik a reményről, a szabadságról, a szeretetről, az életről szólnak, amely után minden ember vágyakozik. Ne menj el mellettük, fedezd fel őket! Hallgasd őket figyelemmel és gondold át az ő üzenetüket. Jó zenehallgatást és értékes pillanatokat k

komment

Címkék: zene ajánló punk ska rock videó válogatás hardcore lemez punk-rock electro tobymac switchfoot dalok akusztikus gospel numetál planetshakers close your eyes worship october light jesus culture come & live pop-rock kari jobe rocky loves emily write this down post-hardcore and by love foreveratlast children 18:3 P.O.D. capital lights icon for hire jamie grace run kid run


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr264740821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cianlovag 2012.10.12. 02:05:13

Kedves HajnalCsillag :) Örültem ennek a két zenei bejegyzésednek, lesz, mit fölfedezzek... Én a régebbieket ismerem elsősorban (Petra, Whitecross, Deliverance, The Bride, Leviticus, The Crucified, The Guardian, Jet Circus, Die Happy). Meg persze Dc Talk, Supertones... Amúgy ismerem a MISKA-t, voltam egy koncertjükön pár évvel ezelőtt Gödöllőn, a Jubál fesztiválon. Volt még egy magyar zenekar, ami nekem nagyon tetszett annak idején, a Sarokülő Garnitúra (SÜG). Sajnos eltűntek... Egyébként nem vagyok Hillsong-rajongó, ezen elég sokan kiakadnak. Pedig van más is... :)
süti beállítások módosítása