hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2009.11.09. 23:00 hajnalicsillag

egyformák az emberek.

Tegnap lefekvés előtt még végigjárt egyszer az agyam, a gondolataim, az érzéseim és olyan nyomasztó volt. Nyomaszt,hogy az emberek mindig külső alapján ítélnek meg másokat, hogy mindig van egy elvárás, és ha nem felelsz meg, akkor nem érdekli őket hogy milyen vagy. Pedig én tényleg egy őszinte és kedves lány vagyok, csak éppen nem szép és nem menő. Vannak dolgok, amikről nem tehetünk, vagy tudunk ellene tenni, ezért inkább próbálunk megbarátkozni vele, hiszen ilyenné formáltak. Hiába, az emberek külső alapján ítélnek, és ha nem vagy amerikai szupermodell, akkor kínosan mosolyogva elfordulnak tőled. Reggelente úgy ébredek, hogy áh, de így próbálom a magammal szemben felállított negatív képet elfelejteni. Csak amikor az emberek kimondatlanul is éreztetik az emberrel, hogy te milyen vagy, akkor már rossz. Nagyon rossz. És ilyenkor mindenféle rossz dolog eszedbe jut, hogy miért történik ez veled, miért ilyenek, de nem tudod megérteni. És tegnap este ahogy ezen járt az agyam megint elkapott az a rossz érzés, amit lelkileg érzel, aztán egyre jobban nyomasztott, olyannyira, hogy már fizikailag is éreztem a fájdalmat. Éreztem, hogy a mellkasomban a szívemnél soha nem tapasztalt fájdalom jelenik meg. És ezt most komoly. Éreztem ahogy belül szétnyom valami és azt hittem, hogy 5 percen belül szívinfarktusban elhalálozok. A szünni nem akaró érzés, és az imádkozás végül álomba hajtott. Ma ismét egy nap. Ismét szembe kell nézni az emberekkel, miközben érzed, látod, hogy a viselkedésükkel, szavaikkal mit üzennek ma neked. Mind azt mondják nem vagyok elég jó, elég szép, elég okos. És nincs kivétel: valljuk be, mindenki így szemléli a másikat. Szomorú.

1 komment

Címkék: emberek érzések szomorúság személyiség emberismeret


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr211514145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomasso :) 2009.11.17. 15:42:31

Kedves Szilvi!
Alapvetően ezt bizony nagyon eltaláltad! Beismerem, hogy magamban is látom azt, amiről beszélsz, és ha valaki nem ismeri be, hogy emberileg ilyen, az hazudik!. ...De kell hogy valami emellett szintén ott motoszkáljon a fejedben/szívedben: És ez a bizonyosság, hogy van más is, nem csak ez az alapvetően rossz "emberi" szemlélet, hanem van egy Istenünk, aki nem csak hogy elfogad, és nem vár el tőled semmit cserébe, hanem még azt is tudja jól, hogy gyönyörű vagy kívül és belül. Mert Ő bizony ezt mondja, és bárki bármit mond, csak Istennek van igaza! ...Ezért van az, hogy csak az tud rád (vagy bármelyikünkre) "nem elvárásokkal és fintorogva" nézni, akiben ott lakozik Isten igaz szemlélete. Ha jön még valaha ez a nyomasztó érzés, jusson eszedbe, hogy ezt nem Isten küldi!! Márpedig akkor nem kell, hogy hasson rád! Taszítsd el magadtól! A leghatalmasabb Király féltve őrzött lánya vagy! Hatalmat kaptál rá, hogy elküldd azt, ami ártani akar neked, vagy szomorúvá akar tenni! ...Élj is ezzel a lehetőséggel!

(Bocs, hogy hosszú voltam, de nem tűrhetem, hogy egy testvérem így szenvedjen! ...Lehet, inkább msn-en kéne párszor beszélnünk.)
süti beállítások módosítása