hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2009.09.12. 13:59 hajnalicsillag

Parachute koncertélmények.

Hét végre eljutottam idáig is, hogy valami beszámolószerűséget írjak a Parachute koncertről. Igazából már arra sem emlékszem, hogy mikor volt, csak azt, hogy valamikor a nyár vége felé. Már nagyon vártam a koncertet, mert a májusi Soul & Gospel fesztivál után mondhatni a rajongójuk lettem. Nagyon kedves és szimpatikus arcok, akik tényleg a szívüket, lelküket beleadják abba, amit csinálnak. Szóval az Ezazanap!-osok megint elhozták nekünk őket Budapestre, és szerveztek egy Soul & Gospel klubbot, ami ismét a Take5-ban volt megtartva. Még régebben Yfriday koncerten voltunk ott és tudtam, hogy jó hely és ez a kis esti buli is jónak ígérkezett, főleg úgy, hogy a Lakatos Projekt volt az előzenekar. Őket már hallottam élőben játszani, na meg azért ismerek 1-1 emberkét belőle.. :P Kivételes alkalom volt, mivel egyedül mentem. Mikor megérkeztem már a bejáratnál ismerős arcokkal futottam össze. Ahogy lementem ismét welcome drinkkel fogadtak, mint múltkor, pezsgő és rostos. Lassan kezdtek megérkezni a népek, amíg a Lakatos Projekt a színpadon próbált. Majd átengedtek és mindenki elkezdett beözönleni a színpad elé. Hirtelen annyian lettek, hogy tele lett az egész tér. Mindenesetre az biztos, hogy többen voltak, mint az Yriday-on. Az előzenekar olyan 45-60 percet játszhatott. A repertoárjuk között volt 1-2 angol dal, a többi pedig magyar volt, köztük pl. olyan jól ismert, mint a Jót terveztél. A zenekar fergeteges hangulatot csinált, ami látszólag a Parachute Band tagjainak is tetszett. :) Rövid átszerelés és hangolás után pedig jött is az új-zélandi csapat, hogy zenéjükkel mosolyt csaljanak az emberek arcára. A rövidke szünetben megkerestem az utazótársaimat, nehogy a végén a nagy kavarodásban elveszítjük egymást. Szóval visszanyomulva a tömeg közepére próbáltuk élvezni a bulit. Természetesen a nyitódal a Come To The River volt, amelyről egy videó is készült, hála raronnak! :) :

Ja igen, mivel a hely kicsi volt, a tömeg nagy és levegő nem volt, ezért már az első pillanatokban mindenkiről folyt az izzadság. Nem még akkor, amikor igazán elkezdek felvenni különböző táncmozdulatokat. De hát egy nyári koncert ezzel jár. :D Sajnos az eljátszott dalokra már nem igazán emlékszem a rövid távú memóriámnak köszönhetően, viszont az tudom, hogy ők sem csak saját számokat adtak elő. Először volt néhány pörgős mű, amitől mindenki vidám lett és a kedve lett a tomboláshoz, majd jött néhány lassabb, amellyel igazi dicsőítést kerekítve vittek Isten elé. Itt nem az volt a lényeg, hogy még egy másik országból érkező együttes játszik nekünk szép dalokat, hanem hogy nemtől, életkortól, vallástól, kinézettől és mindentől eltekintve egy szívvel énekelhetünk az Úrnak. Számomra ez az élmény hatalmas plusz volt, főleg az akkori helyzetemben, úgyhogy nagyon hálás vagyok Istennek. Jó újra és újra megtapasztalni, hogy mennyire szeret minket és hogy figyelmeztet, hogy "hahó én itt vagyok, nem hagytalak el!". Szóval nem is annyira a koncert feeling volt a lényeg, hanem a lépés, hogy mindenki újból vagy még mindig Istenhez tartozik! A dalok közben az énekes szintén bizonyságot tett, mint a Soul & Gospel fesztivál, és imádkoztak is. Valamint megígérték, hogy az országért és az itt élő emberekért is imázni fognak. A nekik szánt időt egy lassú dallal fejezték be, ám ezt a közönség - azaz mi - nem akartuk tudomásul venni, így a vastapsnak köszönhetően még eljátszottak 2-3 művet. Ezután persze mondták, hogy az együttes még itt marad és lehet velük beszélgetni, fotózkodni és miegymás. De mivel mi messze lakunk ezért indulnunk kellett. Kint még megismertem egy új embert, aki mint kiderül szokta olvasni a krosskultot és ez így tök jó volt. Aztán vidáman, de mégis szomorúan metróztunk egyet, hogy a nyugatiból induló vonatunkat elérjük.

U.i.: még találtam egy videót, ami a Parachute Band elmúlt három hónapjáról szól, hogy merre koncerteztek meg ilyenek. Tessék azt is megnézni!

komment

Címkék: koncert élmények


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr221377111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korekak 2009.09.15. 19:18:15

Szia!
Ott voltam én is, hatalmas élmény volt...:) A leírásod mindent elmond, jóra sikeredett.
ré =)
süti beállítások módosítása