hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2013.05.20. 15:17 hajnalicsillag

szórólapozni másképpen.

Már egy hónapja volt Nick előadása a fővárosban, de már akkor eldöntöttem, hogy írok róla egy rövidebb bejegyzést. Nem is igazán arról, ami ott elhangzott, vagy ami megérintett - ezt már megtettem a sulis blogban. Inkább arról, hogy milyen háttérdolgokért voltunk mi ott és milyen plusz dolgokkal jöttünk haza.

Viszonylag gyakran szoktam az Ez az a nap!-osoknak önkéntesként segíteni. Egyrészt azért, mert tök jó dolog eképpen is szolgálni, másrészt azért, mert jó a hangulat, és olyan emberekkel dolgozok együtt vagy találkozok, akiket szeretek. Így volt ez most is a Jégpalotában. Először a könyvárusításban segítettem be, de miután megindult a délutáni előadásra a forgatag, kezünkbe ragadva néhány szórólapot, és magunkra húzva egy I love Ez az a nap feliratú pólót a bejárathoz mentünk, hogy ott fogadjuk a vendégeket. Ez nem egy unott képpel, köszönés nélkül az emberek kezébe erőszakolt papírdarabról szól. Valahogy mi próbáljuk is belevinni azt a lelkületet, amit, akiket mi képviselünk, és ettől lesz egészen más az emberek reakciója is. Amikor szembetalálkoznak velünk a látogatók, vagy az utcán sétáló idegenek, akkor egy mosolygós arccal találkoznak, akik köszönéssel, egy: "adhatunk neked/ önnek egy meghívót?" mondattal és egy-egy jókívánsággal engedik útjukra az embereket. Ettől válik mássá maga a szórólapozás ténye, és ettől különbözik egy önkéntes, ingyenes munka a fizetős társaitól. Mi hiszünk abban amit mi azokban a pillanatokban képviselünk, és tényleg akarjuk, hogy az emberek ne csak elvegyék, hanem el is olvassák, és elgondolkozzanak azon, ami a papíron található. És mi az emberek reakciója nemtől, kortól, munkahelyi ranglétrán való elhelyezkedéstől és a társadalomban elfoglalt helytől függetlenül? Ők is mosolyogva üdvözölnek, és nem csak hogy elfogadják, hanem megköszönik, elolvassák és megkérdezik mi ez, miről szól. Ezen túlmenően van, hogy elbeszélgetünk velük, vagy ahogy Anna teszi barátságokat köt ismeretlenekkel. Ezért is szeretem ezt a munkát, mert sok emberre találkozunk, mégis másképpen kerülünk velük kapcsolatban, mint egy átlagos hétköznapon.

Szólj hozzá!

Címkék: emberek szórólap önkéntesség találkozás ez az a nap


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr95307656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.