hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2012.08.29. 21:48 hajnalicsillag

dalok az égből I.

Már régen írtam Nektek zenéről, legalábbis hosszabban több mint egy éve utoljára. Pedig azóta rengeteg-rengeteg album látott napvilágot, amelyek közül volt/ van néhány olyan darab, amit kötelező hallgatnivalónak is megjelölhetnénk. Ezekből (na meg az általam meghallgatott albumokból) próbáltam egy olyan kis csemegét összeállítani, amelyben mindenki találhat kedvére valót, amit majd később az egyik kedvenceként emlegethet. Ja, és persze érdemes figyelni a jövő reménységeire is! [A pontozástól mindenkit megkímélve most rátok bízom az egyéni értékelést.]

Bár a suli miatt nagyon sokat utaztam az elmúlt egy évben, de ennek ellenére azokat a plusz órákat sokszor nem zenehallgatással töltöttem. Így az elmúlt kb. 10 hónap inkább a kedvencek új lemezeiről szólt, mint az újdonságok felfedezéséről. Remélem azért hallotok majd olyasmiről is, ami eddig nem ragadta meg a figyelmeteket! :) [a beszúrt dalokat úgy tudjátok lejátszani, ha a cím feletti üres részre kattintotok, és akkor nem jön be egy új ablak a yotube-bal.]

Kari Jobe - Where I Find You

388209_10150926085675251_92640840250_21427247_664362608_n.jpgJanuárban jelent a fiatal énekesnőnek - Kari Jobe-nak, a negyedik stúdióalbuma. Megmondom őszintén előtte nem is nagyon hallottam róla, de amikor az első felvételeit megláttam, akkor magával ragadott a gyönyörű hangja és a műveinek a hangulata. Azóta is mindig ámulatba ejt, ha meghallgatom. Már egyszer bővebben írtam az ő kiadásáról, így nem is linkelgetnék a dalaiból (nehéz is lenne választani), inkább azt mondom, hogy hallgassátok végig az egészet, csupán egy óra az életetekből. Valamint érdemes megismerkedni a legfrissebb klipjével is, amely augusztusban debütált, és a korong nyitó dalára forgatták:


"And I will run to You
You're my refuge in Your arms
And I will sing to You
Cause of everything You are"

______________________________________________________________________________

Parachute Band - Matins: Vespers

parachuteband.jpgMeglepő, de bő egy éve, amikor utoljára egy hosszú bejegyzésben bemutattam azokat a zenéket, amiket éppen hallgattam, akkor is másodikként említettem a Parachute Band lemezét. Most pedig újra itt vannak egy új kiadással. [Ami mellesleg most letölthető teljesen ingyen (ideig-óráig) a Come & Live kiadó honlapjáról, mert a barátaik.]
Az év első hónapjának zárásaként érkezett az új-zélandi dicsőítő csapat legfrissebb kiadványa, amely vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Első hallgatásra nem igazán tetszett, túl sok lassú dalt kapott rajta helyet - amelyek ráadásul 6, 7 vagy 8 percesek -, nem igazán ragadott magával, ahogy a korábbi lemezeik. Viszont a Parachute Band az a a csapat, amelynek az erőssége a dalszövegekben rejlik éppen a személyes bizonyságaik miatt - ebből pedig most sincs hiány. Szóval ennek fényében átértékeltem az egész Matins: Vespers-t, megkerestem rajta az új PB kedvenceket és azokra építettem tovább az irántuk való rajongásomat. Ráadásul olyan jó volt őket újra hallani nyár elején élőben Budapesten, még ha csak néhány dal erejéig. Szeretem őket!

"Though the spark is burning dim
Though the night is closing in
The embers glowing still
Through the dark horizon
I see the dawn arriving
I feel your presence still"

______________________________________________________________________________

Philmont - Rearranged & Unplugged EP

Philmont - Rearranged & Unplugged.jpgValószínűleg nem sokan ismeritek ezt a pop-punk bandát, pedig én mindig előszeretettel ajánlottam mások figyelmébe a dalaikat. Viszont a charlotti csapat idén fel is oszlott (31-én lesz az utolsó koncertjük), szóval ez az utolsó kiadott albumuk. Pedig a kislemez négy akusztikus dal mellett még egy demo dalt is magába foglal, szóval biztosan nem így tervezték. A három srác mindig nagyon lelkes volt, a dalaik pedig vidámak, a szívükből és a lelkükből szóltak. Tehetségesek voltak, de igazán sosem váltak népszerűvé, talán emiatt is maradtak különlegesek számomra. Nézzétek meg a klipjeiket és megértitek miért mondom mindezt. Ezzel a Rihanna feldolgozással búcsúztatom őket, mely ezen az EP-n kapott helyet. R.I.P.

______________________________________________________________________________

Kiros - Lay Your Weapons Down

kiros - lay your weapons down.jpgAzt mondjátok, hogy még nem hallottatok a 2002-ben alakult Kiros-ról?! Nyugodjatok meg, én se sokat. Nem is hibáztatlak Titeket, hiszen az együttesnek a tíz éves fennállása alatt a Lay Your Weapons Down csupán a harmadik nagylemeze. Igaz, ez alatt az évtized alatt sok EP is becsúszott, de mióta tavaly nyáron átigazoltak a most bővülő Ain't No Grave Records-hoz, azóta valahogy egyre többet mutatkoznak a zenei világban. Pedig eddig is felléptek már Amerikában a legnagyobb fesztiválokon (Creation, Warped Tour) olyan bandákkal, mint az Emery, a Fireflight vagy éppen a Thousand Footh Krutch.
A február elején boltokba került tíz számos album érdekessége, hogy Mark Lee Townsend (Relient K, The Wedding) producerrel rögzítették, és többen a Saosin és a The Classic Crime zenéjéhez hasonlították az alkotásukat. Ezekkel nem igazán értek egyet, mindenesetre az tény, hogyha az alternatív/ pop-rock csapat ezzel a kiadással debütált volna néhány évvel ezelőtt, akkor igazi sikert könyvelhették volna el. Az, hogy ez a mai tucatcore-ban és a elmúlását élő pop-rock világban mennyire állja meg a helyét, azt döntésetek el Ti. Számomra mindenesetre kellemes hallgatnivalónak bizonyult, és a szövegei is rendben vannak; csak kár, hogy az énekes hangja ennyire 'lágy' a zenéhez, egy-két erősebb megnyilvánulás elférne tőle. 

"We are we are unshaken
We are we're wide awake and
Living for something worth dying for
We are we're never breaking
We thrive on what's at stake when
Living for a love we can't ignore"

______________________________________________________________________________

Worth Dying For - Live Riot

WDF - Live Riot.jpgIgazából reális magyarázatot nem találok arra, hogy a Worth Dying For miért adja ki a dalait többször, újra és újra az egymást követő lezemeken (szerintem mindenkinek van egy sejtése), de én csak örülök ennek. Amikor 2007-2008 tájékán felfedeztük őket a Krosskult csapatával, akkor szerintem még egyikünk sem sejtette, hogy pár év múlva egy kis túlzással a fél ország ifjúsága ismerni fogja őket, sőt a dalaikat énekeljük majd magyarul! Pedig ez történt - hál' Istennek. Ez a februári élő felvételes kiadás pedig csak még egy ok az örömre, így ha fizikailag nem is voltunk ott velük a rögzítésekor, legalább hallhatjuk, hogy hogyan vezetik a dicsőítést. Nagyon szeretem őket és a dalaikat, és igen, az egyik énekes srácba még mindig szerelmes vagyok a hangja miatt. Nekem a dicsőítő csapatok közül ők az egyik etalon, nagyon-nagyon-nagyon szeretem őket, és jó lenne egyszer látni őket élőben Magyarországon, vagy bárhol a világon. Kedvenc dalt nem is tudtam választani, mert ott van a Never Look Back, a Freedom Is Rising, a One Love, a The World Can't Take It Away, vagy éppen a lassabbak közül a Higher és az All I Want - mindegyik a szívem csücske. Így azt választottam ki, amelyhez van videó, de amúgy az összes szerzeményt - amely ezen a lemezen helyet kapott - meghallgathatjátok a WDF youtube csatornáján.

"Our hearts now beat with the love You gave
Our world is changed, cuz You made a way
We're breaking free from the enemy
We are, we are the love riot
"

______________________________________________________________________________

Nine Lashes - World We View

nine lashes - world we view.jpgA modern rock nagyköveteinek is nevezhetném a Tooth & Nail Records-nál dolgozó Nine Lashes-t, akiknek februárban jelent meg a második nagylemezük. A kiadó egyik legfrissebben leigazolt hard-rock bandája, akik meglepetést okoztak egyből az év elején. Ma már nagyon sok együttes próbálkozik a stílussal, de kevesen érik el a Red szintjét - hogy egy etalont említsek. Nos ők megpróbálták és nem is járnak annyira messze a megoldástól. A csapat énekben és zenében is nagyon erős, az egyik legütősebb produkció az elmúlt évekből. Bemutatkozójukkal engem teljesen megvettek, a klipjeiket is ötletesek. Az elmúlt hónapokban nagyon sokszor pörögtek az ő szerzeményeik a lejátszómban. Ami talán még érdekes lehet a kiadással kapcsolatban, hogy Aaron Sprinkle segítségével készítették, és több énekes is vendégeskedik benne: Ryan Clark (Demon Hunter), Trevor McNevan (Thousand Footh Krutch). Tényleg csak kb. a Red-hez tudnám hasonlítani az alkotásukat; ütős és egyben dimanikus. Mindenképpen a jövő reménységei.


"You never knew that's what I had in mind (had in mind)
I made a way but you have run so far now
Whatever thing that you just had to find (had to find)
You'll never see it but it kills you slowly
Yeah, it's gonna kill you slowly"

______________________________________________________________________________

Aaron Gillespie - Echo Your Song (Live)

Echo_Your_Song_Live_Cover.jpgBár nem vagyok zenész, de ha az lennék, akkor tuti példaképem lenne Aaron Gillespie (de amúgy is az, az élete és a szolgálatkészsége miatt). A mostani élő felvételes kislemezén megtalálható néhány saját szerzeménye azok közül, amelyek a tavalyi bemutatkozó szóló albumán is helyet kaptak; illetve néhány feldolgozást is találunk közöttük. Annyira egyszerűek és mélyek a dalai, a rekedtes hangjával pedig tökéletesen harmonizálnak. Nagyon szeretem hallgatni a lemezeit; inspirálóak. És végre visszanőtt a szép haja, ami kötelezően illik hozzá. Aki amúgy nem ismerné a The Almost frontembere, és régebben az Underoath nevű bandában az énekes-dobos szerepét töltötte be. Felvételként az egyik kedvenc művemet választottam az EP-ről, ami bár Hillsong feldolgozás, de azért ott van.

"My whole life
I place in your hands
God of Mercy
Humbled I bow down
In your presence at your throne

I called you answered
And you came to my rescue and I
I wanna be where you are

In my life be lifted high
In our world be lifted high
In our love be lifted high
"

______________________________________________________________________________

Kutless - Believer

Kutless - Believer.jpgA Kutless-t szerintem senkinek sem kell bemutatnom, ott vannak a legismertebb keresztény csapatok között a mai napig. Bár a néhány évvel ezelőtti énekes és stílusváltás megcsapolta a rajongók számát, de szerencsére voltak kitartóbb zenehallgatók is. Örülök, hogy én is ezek közé tartozom, mert a srácok a három éve kiadott, teljesen worship alapú It Is Well -t továbbgondolva alkották meg a Believer -t. Hogy ez mit is jelent?! Azt, hogy a 13 szám közül - amelyek felkerültek a korongra, vannak igazi dicsőítő dalok (igen, mindegyik az, de most a hangulatukra gondolok), illetve néhány szerzeménybe kezdik visszacsempészni azt a kis rockosabb pimaszságot, ami utoljára a 2006-os Heart of the Innocent-et jellemezte igazán. Persze attól még messze állunk, hogy a csapatról úgy beszéljünk, mint egy rock együttesről, de az első lépések megvannak a stílushoz visszavezető úton. Ennek ellenére én elégedett vagyok a mostani dallamos ötvözettel, szerintem jól kombinálták a régebbi és a mostani énjüket. Nekem szinte minden dal kedvenc attól függetlenül, hogy lassabb vagy pörgősebb; egyszerűen számomra az ő alkotásuk A Dicsőítőlemez. Annyira szeretem az akusztikus-hegedűs-zongorás dalaikat, amikor legtöbbször csak Jon énekel (pl.: ennél a rádiófelvételnél - Carry Me To The Cross); hihetetlen, hogy mennyi érzelem fér el egy műben, és azt hogyan tudják közvetíteni. Több dal között vaciláltam, hogy melyiket szúrjam be Nektek, mert a This Is Love és az Even If is nagyon közel áll hozzám, de végülis az utóbbi mellett döntöttem (az összes dalt hallgassátok meg, ez most kötelező!).

"Even if the healing doesn’t come
And life falls apart
And dreams are still undone
You are God You are good
Forever faithful One
Even if the healing
Even if the healing doesn’t come

Lord we know Your ways are not our ways
So we set our faith in who You are
Even though You reign high above us
You tenderly love us
We know Your heart
And we rest in who You are"

______________________________________________________________________________

Sent By Ravens - Mean What You Say

Sent By Ravens - Mean What You Say.jpgAmikor a Sent By Ravens-szel szembe találom magam, akkor először mindig Balázs írása jut eszembe az amerikai népmesékről, amit még a 2010-es debüt nagylemezük kapcsán fogalmazott meg a Krosskultra (sajnos ez is elveszett :/). Meghallgatva az idei Mean What You Say-t jó visszagondolni arra, hogy mennyit fejlődtek ez alatt a két év alatt, ráadásul ráálltak a tehetségükre, ami eddig is megvolt bennük. Most pedig az asztalra raktak egy olyan minőségi lemezt, amelyet nem csak az alternatív-rock kedvelői szerethetnek, hanem azok is, akik az agresszívabb, érzelmesebb post-rock, emocore vonalat helyezik füleik középpontjába. Csoda, hogy ez a leáldozóban lévő Tooth & Nail Records kezei alatt jött ki, és még tud a kiadó meglepetést okozni. Örülök, hogy ezt a jó értelemben vett csalódást nekik köszönhetjük, és nem az egyik prüntyögös szintibandájuknak. Az albumot elkerülik az üresjáratok, minden dallam, ordítás, zongorás betét a helyén van. Viszont van egy rossz hírem. Sajnos a banda néhány héttel ezelőtt bejelentette, hogy feloszlik, vagy legalábbis ebben a formában nem folytatják tovább a közös zenélést. Ennek a legfőbb oka az, hogy nem tudtak elég időt tölteni a családjaikkal, illetve van, aki egy másik projektben folytatja ezt a fajta életmódot. Szóval használjátok ki a lehetőséget, hogy megismerhetitek őket és az alkotásaikat, melyek közül néhány meghallgatható a youtube csatornájukon is. R.I.P.

"I ran and I ran and I ran for you, but I broke my word,
but I broke my word.
I see and I see and I see it's true, that I broke my
word, that I broke my word.
Where was the grace I had before?

Somebody is a liar.
You shouldn't play with fire, you may get burned.
You know, you know, I put my trust in this.
But I know, I know, I've been misplacing it.

I broke my word."

______________________________________________________________________________

Fireflight - NOW

fireflight now.jpgA Fireflight a két éve kiadott, gyengébb, erőlködésektől bűzlő, már-már felejthetőnek mondható For Those Who Wait után idén márciusban új nagylemezzel jelentkezett. Élt bennem a remény, hogy valamit beújítanak, különben lassan-lassan ők is az 'egylemezes csapatok' közé fognak tartozni. A rock együttesben tavaly év elején - történetük során először - tagcsere történt. Az akkori dobosuk - Phee Shorb - lelkipásztornak állt, így helyét Adam McMillion vette át. Azt nem tudtam, hogy ennek lesz-e bármilyen jelentősége, mindenesetre továbbra is várakozó álláspontban maradtam. Első hallgatás után jó pár dal tetszett, úgy éreztem, hogy visszatért az erejük, viszont ahogy egyre többször lepörgött a kiadás, egyre elcsépeltebbnek éreztem. Annak azonban örültem, hogy Dawn mellett egyre többször hallhatjuk a háttérénekest is. Bár itt van ezen egy Stay Close, egy Escape, egy Stronger Than You Think, vagy éppen a címadó Now, de mégis hiányoznak belőlük azok a tördelések, kiállások, sejtelmesség, dallamosság, amely a 2008-as Unbreakable-t annyira kiemelkedővé tette. Nem mondom, hogy ez rossz album, vagy hogy nem hallgatom szívesen, csak egyszerűen hiányérzetem van velük kapcsolatban. Nem tudom, hogy akarják-e ezt egyáltalán pótolni, vagy ezen az úton haladnak tovább, mindenesetre remélem, hogy hallhatunk tőlük még Stand Up szintű dalokat.


"Stay by my side,
If you leave me, I will die.
Stay by my side,
If you leave me, I will die.

Stay by my side,
If you hold me, I will fly.
If you hold me, I will fly.
Will you hold me?

Come close, come close
And call my name.
How can you turn your back on me
When you know my pain?
"

______________________________________________________________________________

Before Their Eyes - Redemption

before their eyes - redemption.jpgA Before Their Eyes élete elég kalandos volt az elmúlt években. A post-hardcore bandában rengeteg tagcsere történt, ők sem tudták mit akarnak, és mi sem, hogy mi lesz velük. Végülis úgy tűnik év elejére lenyugodtak a kedélyek, ugyanis új lemezen kezdtek dolgozni, így érkezett meg márciusban történetük negyedik nagylemeze. Szerencsére a 2006-os bemutatkozásuk óta az énekesük kitartott a BTE mellett, így azon a vonalon nincsenek problémák, jól hozzá a tiszta énekeket és az ordítás részét is. Igazából nekem különösebb problémám nincs az albummal, szeretem a mostani dalokat is. Sokak szerint elég sablonos, valószínűleg azért, mert szinte minden szám ugyanazokra a dallamokra és dal-képletre épül. Néha tényleg sok a riff, és a sokszori ismétlés, de nekem ennek ellenére pozitív csalódás volt a lemez. Örülök egyáltalán annak, hogy nem fejezték be és visszatértek az igazi úthoz, mert azért voltak itt rendesen kikacsingatások. Remélem, hogy azért most már nem lesz több tagcsere és inkább a zeneírásra koncentrálnak. Jó lenne újra hallani tőlük egy Crawling Towards Forgiveness-t (hjaj, hol vannak most attól). 

"I'm crawling my way to you it's brought me to my knees
I never believed your words would knock me off my feet
I'm pushing away the mud that stops me in my tracks
I'll never believe I'd see you standing on my back"

______________________________________________________________________________

Britt Nicole - Gold

Britt Nicole - Gold.jpgMindenkinek megvan az a klip (The Lost Get Found), melyben egy fiatal és csinos énekesnő a piros járgányával járja a világot, embereknek tesz bizonyságot és imádkozik értük?! Na ez a hölgy még mindig ő - azaz Britt Nicole, csak azóta eltelt három év, de ő ugyanúgy ragyog és még mindig gyönyörű hangja van. Az énekesnő idén nem csak a lemezét borította aranyba, hanem az ujját is, ugyanis megházasodott. Előtte azért rögzítette a 13 számos Gold-ot, amely kicsit partizós, kicsit rappelős, de ugyanakkor érzelmes és szívhez szóló. Tele saját bizonyságokkal, építő gondolatokkal, bátorító szavakkal. Bár az előző lemezeit nem hallottam teljes egészében, de ha azokon is ezt a szintet nyújtotta, akkor minden elismerést megérdemel. Azt nem tudom, hogy ez a fiúk számára hallgatható kategória-e, mindenesetre lányoknak előszeretettel ajánlom!

"It’s a colorful, colorful world painted so bright
Gonna walk on air, gonna take flight
I’ll never understand it all (Never understand it all)
It must be supernatural
"

______________________________________________________________________________

Evan Craft - Giants

evan-craft-giants.jpgSosem voltam az a nagy szólólemezes típus, valahogy az együttesek produkciója mindig jobban vonzott; még most is nagy hajlandóság kell ahhoz, hogy meghallgassam egy-egy előadó egyszemélyes kiadását. De lám én is változok, elég megnézni csak azokat a zenéket, amikről eddig írtam, hogy hányan állították össze és énekelték fel. Szóval itt van ez a srác, aki megvett a Spotlight című dalával, vagyis hangjával, mert azt nagyon szeretem - igen, sokszor szerelmes leszek valakibe a hangja által. Szóval márciusban megjelent Evan-nek az első LP-je, melyen a kislemez hangulatát viszi tovább - akusztikus, zongorás, egyszerű hangszerelésű dalaival (amelyeket meg is találtok a kiadó csatornáján). Semmi bonyolultság nincs benne, egyszerűen használta a tehetségét és felfedezték. Nem ismerem, de igazából egy szerény énekesnek tűnik, ami szerintem tök pozitív, mert kihat a műveire is. Kedvencet nehéz volt választani, mert sok van, de azért mégis csak sikerült.

______________________________________________________________________________

TobyMac - Dubbed & Freq'd: A Remix Project

tobymac remix project.jpgNem szeretem a remix lemezeket. Nem szeretem amikor értelmes, jól hangzó zenékből idióta széteffektezett diszkó számokat csinálnak. Főleg akkor rázom elítélően a fejem, amikor az egyik kedvenc előadómról van szó - mint most. Igen tudom, tele vagyok előítéletekkel, de nem értem, hogy miért áll rá erre a pályára sok együttes?! Én nem tudom szeretni ezt a műfajt, és értékelni se igazán ezeket az átdolgozásokat. TobyMac-nek már ez a második remix kiadása, mert 2005-ben már megjelent tőle a Renovating Diverse City című lemez, ami ugyanilyen feldolgozásokat tartalmazott, csak éppen más dalok estek neki áldozatul. Erről a tavaszi albumról mindenesetre kb. tetszik két szám, az egyiket be is szúrtam ide Nektek.

"Hope just broke right through the door
So why you gotta ask what I came here for
Man we 'bout to light the night with that flare
Job from the gun in the hand of the spare
With the kick so hard that you gotta be strong"

______________________________________________________________________________

MxPx - Plans Within Plans

MxPx - Plans Within Plans.jpgAz MxPx különleges helyet foglal a szívemben. A első igazi banda, akiket megszerettem évekkel ezelőtt, amikor elkezdtem komolyabban foglalkozni a zenével. Sajnos még élőben nem láttam őket (pedig rengetegszer játszanak Bécsben), de ettől függetlenül mindig figyelemmel kísérem a munkásságukat. Idén már 20. éve írják a jobbnál-jobb punk-rock slágereket, és öt év után újra összeraktak egy új nagylemezt, ami áprilisban jelent meg. Bár a dobosuk Yuri a családja miatt már egyszer a háttérbe szorította az együttest, ennek ellenére a dobtémákat mégis ő játszotta fel a Plans Within Plans-re. A 2-3 perces szerzemények ugyanúgy hangzanak, mint 3-5-10 éve hál'Istennek, az évek nem fognak rajtuk, pedig ők sem fiatalok már. Ami a legjobb, hogy egészen '95-től együtt játszanak, így ismerik egymás gondolatait is. Talán ettől ilyen egységes és erőteljes az együttes még ma is. A srácok (vagyis inkább férfiak) újra ráálltak a punkosabb vonalra, a 2007-es dallamosabb Secret Weapon után - bár én azt is nagyon szerettem. Igazából jelenleg nem tudnának kiadni olyan lemezt, amit ne szeretnék, ha csak nem hoznák vissza a kezdeti ('94-es) Pokinatcha életérzését. A lényeg, hogy örülök, hogy még van erejük és kedvük zenélni, és remélem most már jönnek Budapestre is, addig nem oszolhatnak fel!!


"It's a struggle just to stay alive
A brute force wind keeps us huddled inside
While the ship is going under
The violence will tear us asunder

And the land is too far away
Land is too far away
"

______________________________________________________________________________

Willet - Love On The Outside EP

Willet - Love On The Outside.jpgIsmerős név fog csengeni a fületekben, ugyanis a Willet idei kislemezének kiadásáért nem más felelt, mint Aaron Gillespie. A westminsteri csapat életét néhány éve követem - valamikor akkor figyeltem fel rájuk, amikor a Virus lemezüket kiadták. A zenéjükben nincs annyi különlegesség, mint amennyi a szolgálatukban és a missziójukban. Idén függetlenítették magukat és egy kickstarter projekt segítségével gyűjtötték össze azt a minimális összeget, ami a dalaik kiadásához szükséges. A szerzeményeiket amúgy meg is tudjátok hallgatni teljesen egészében a soundcloud oldalukon. Tisztelem és becsülöm őket azért, hogy rendszeresen járnak Afrikába missziózni és evangélizálni, és emellett a rajongóikat is kiszolgálják teljes egészében; szinte minden évben jelentkeznek legalább egy kislemezzel. Elsősorban az alternatív-rock kedvelőinek ajánlom, és minden további olyan embernek, aki egy kicsit bágyadt hangulatban érzi magát. És mielőtt kihagynám: a szövegeik művésziek!

"His grace makes me- feel loved again
And His love it is – overwhelming

There is a friend who’s closer than a brother
Jesus’ love will free the prisoner
There is a friend who’s closer than a brother
He will give time, to the broken
His love forgives, His love Restores
His love redeems, and His love endures"

______________________________________________________________________________

Manafest - Fighter

Manafest - Fighter.jpgDrága Manafest, nagyon-nagyon szeretett Manafest! Hálát adok Istennek azért, hogy Te még 30 felett is aktívan kiveszed a részed a zenei életből; hogy van energiád és kedved fellépni - és a feleséged ezt engedi is; hogy kaptál tehetséget ahhoz, hogy két évente kiadj egy minőségi lemezt; hogy felismerve magadban a talentumodat teljes mértékben felhasználod azt; hogy van kreativitásod a klipekhez, amelyekkel rendszeresen megörvendeztetsz minket, és hogy a szívedet-lelkedet bele adod a dalaidba. Köszönöm az emberiség nevében! Egyszerűen jobban nem tudom összefoglalni azt, hogy mennyire boldog vagyok, hogy itt van nekünk egy Chris Greenwood és egyszerűen ontja magából a jobbnál jobb műveit. Ez az áprilisi, 36 perces Fighter - amelyet nem mellesleg Adam Messinger (Justin Bieber) és Seth Mosley (Newsboys) producerekkel készített - az egyik, ha nem a legjobb lemeze (de az tuti, hogy a top3-ban benne van). Chris ugyanúgy hozza a tőle megszokott rockosabb elemeket, amelyeket belecsempész a rapp betétek közé (vagy fordítva), emellett pedig odafigyel az érzelmekre, és olyan lírai dalokat nyom az orrunk elé, melyeken még a szomszéd néni is sírni kezd, pedig nem is érti miről szólnak. Egyszerűen az összes számot szeretem az albumról, nem tudok kiemelni tőle kereken egyetlenegyet. A legjobb pedig az, hogy rengeteg nem keresztény is ismeri és hallgatja őt - bár ezen nem is csodálkozom, mert annyira átjön az üzenete, a saját bizonyságai, hogy egyszerűen megragadja őket. Jó szokásához híven Manafest a lemez több szerzeményére is forgatott videót: Never Let You Go, Fighter, Throw It Away. Két szót tennék még hozzá az egészhez: ADD TOVÁBB!

"What you want with me this time
You tailing me all night
I know you want to see me patrolled

You hi jacking my joy ride
I'm living a good life
Why can't you leave me alone

You don't know me, no you don't know me, no
I'm not a pushover
I'm not a pushover"

[Mivel olyan sok mindenről akartam írni, hogy nem fér el egy bejegyzésben, ezért kettészedtem. Így Nektek is könnyebb lesz feldolgozni.]

Folytatás következik...

komment

Címkék: zene élet punk rock alternative tobymac kutless együttes bizonyság mxpx worth dying for worship before their eyes parachute band manafest kari jobe philmont kiros nine lashes aaron gillespie sent by ravens fireflight britt nicole evan craft willet pop-unk


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr174696142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kulsztaff 2012.09.16. 22:12:53

Óh, a Sent By Ravens írásom :D Nosztalgia százezerrel, amikor még tudtam írni. Amúgy iszonyatos mennyiségű írás ez, a második résszel együtt meg főleg, ezzel azért már kezdetnének a Hillszöng-fanok valamit, hogy egy meginduljon a szemük kinyílása. :D
süti beállítások módosítása