hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2011.04.20. 23:43 hajnalicsillag

Békésen jártunk.

 Egy bapti konfi van, amire minden évben igyekszem elmenni, mert az első amin részt vettem - a 6 évvel ezelőtti - nagy változást hozott el az életemben. Ez pedig nem máshol kerül megrendezésre, mint Békésen. Igaz, jó pár 100 km-re van tőlünk, de mégis örömmel veszem, mikor utazok/ utazunk és végre ott lehetek.
Az idei konfi április 15-17 között került megrendezésre, a téma pedig: Mind1?! Nem mindegy! Magyarul az egységről volt szó.

A leutazásunk elég érdekesre sikerült. Délelőtt suliba kellett mennem, de így is eljöttem az utolsó órákról. Gyorsan hazajöttem, összekészültem, bepakoltam még ami kellett, aztán kocsival mentünk Vácra. Onnan vonattal Dunakeszire, majd onnan kocsival Békésre. Unokatesómmal - Dáviddal, tesómmal és másik két sráccal indultunk a több mint 200 km-es útra. Ekkor volt fél 4, de mire kikerültünk Pestről meg a dugóból és leértünk, addigra lett este 7 óra... Persze az egész konfi 6-kor kezdődött, de semmi gond. :D Az előadásról nem maradtunk le ez volt a lényeg. Meglepődve láttunk, hogy az előző évekhez képest lényegesen kevesebben vannak, alig lézengett a nép.. na jó, kb. 200-300 fiatal lehetett aznap este. Kevés ismerőst láttam, amit azért szomorúan konstatáltam. A pénteki esti előadást Steiner József tartotta, melynek a témája: 1 mindenkiért, mindenki 1ért. Lényegében a gyülekezetben lévő kapcsolatokról, az emberekről, a szakadásokról volt szó. Nagyon érdekes volt és persze tanulságos. Az est zárásaként a takarodó előtt egy 1 órás Kilincs koncertnek örülhettek a jelenlévők. Biztos többen ismerték már őket (én is hallottam, láttam már őket élőben), de az elől felsorakozó rajongótábor alig tette ki a 20-30 főt. Azért itt egy videó a fellépésükről:

 

A koncert után pedig mindenki megkereshette a szállásadóját és nyugovóra térhetett. Úgy volt, hogy Kondoroson fogunk aludni, ahol a fiúk, de végül máshol kaptunk szállást. Békésen aludtunk egy nagyon kedves lánynál és az anyukájánál, és nagyon közel volt a sportcsarnokhoz, kb. 5-10 perc sétányira. Vacsoráztunk, beszélgettünk, megfürödtem, aztán ilyen éjfél körül feküdhettem le. Még este felhívtam Zsófit, hogy találkozunk-e akkor holnap. Ő egy nagyon kedves barátnőm, de sajnos csak ilyenkor konfikkor tudunk találkozni, mert ő Békésen lakik, illetve most még koleszos is az egyetem miatt..
Az éjjel nem aludtam többet az előző napokhoz képest, de legalább már fáradt nem voltam. 9-re kellett menni a sportcsarnokba, ahol a visszaszámlálást követően volt némi játék és persze az elmaradhatatlan torna - ami idén is nagyon szórakoztató volt. :D Legalább vidáman indult a reggel! :) A 2. nap már sokkal többen voltak mint előző este, de ez várható is volt. A regisztráció szerint aznap 600-700 fiatal volt jelen. A játékot követően volt dicsőítés, melyet a hétvégén a Karneol csapata vezetett. Ezelőtt nem ismertem őket, de nagyon örültem hogy őket hívták meg, nagyon áldott volt az egész, új dalokat tanultunk, meg volt pár régebbi kedvenc is. Erről is van több videó; itt az egyik melyben a második dal egy új kedvenc (Mennyei hely), de az első is nagyon szép:

Ezt követően két előadás volt a délelőtt folyamán, közte pedig egy rövid szünet. Kicsit csúszott az egész program, de nem volt annyira gáz szerintem. Az első előadást Steiner József tartotta és az előző este elkezdett '1 mindenkiért, mindenki 1ért' témát folytatta. Utána Durkó István kapta meg a színpadot, aki 'Gyere ki a hóra' címet választotta mondanivalója központjának. A kapcsolatokról beszélt és hogy hogyan kellene az emberekhez viszonyulnunk, ha éppen vitába kerülünk vagy úgy egyébként. Nem szokásom jegyzetelni, de most felírtam néhány lényegesnek vélt mondatot a kis információs füzet hátuljába. Ezek voltak azok:
Az egység alapja az elfogadás!
Ne vitatkozz az emberekkel!
Beszélgess, tanulj, bátoríts!
Oszd meg az ötleteidet!
Hallgass el, amikor "felmegy a pumpa"!
Inkább a vitákat veszítsd el, mint a barátokat, társakat!

Ehhez hasonló bölcs gondolatok hangzottak el a délelőtt folyamán, melyek nagyon építőek voltak. Nekem az egész konfi alatt ezek az előadások tetszettek a legjobban. Fél egy körül lett vége a délelőtti programnak, utána következett az ebéd és a szabadidő. Én Zsófival találkoztam és meghívtak magukhoz ebédre, szóval náluk kajáltam, aztán még volt pár óránk beszélgetni, végre. :) Az ebéd után voltak a fakultatív programok: sport a pályán vagy pedig 2 szeminárium között lehetett választani (id. Kovács Géza - Csavarok az 1ségben; Steiner József - Felekezetek 1sége), de én ezeket kihagytam. Zsófi elkísért még az imaházhoz, ahol volt a szabad programok után uzsonna. Délután 5-től játékkal folytatódott a szombati program. Az est folyamán volt békésiek által előadott dráma, nagyszerű dicsőítés és előadás, melyet Durkó Pisti tartott Békéstunáj címmel. Azt hiszem itt jegyzeteltem még, bár lehet hogy ez még a délelőtti előadásához tartozott. Nos mindegy, leírom mik szerepelnek még a kis füzetem hátuljában:
Ne ítélj el másokat!
Legyél annak tudatában, hogy senki sem birtokolja a teljes igazságot!
Bocsáss meg!
Törődjünk az emberekkel!
Ne legyünk épületközpontúak!
Motiváljuk az embereket!
Az emberek lelkesítése, szolgálatra való felkészítése!
Legyünk kreatívak!
Legyünk a kegyelem sáfárai!

Lényegében az est fő mondanivalója az volt, hogy Istent helyezzük az első helyre az életünkben, mert csak így tudunk boldogulni és előre lépni. Az előadás végén lehetőség nyílt arra, hogy akinek más volt eddig a fontossági sorrend az életében, az átértékelje és Isten mellett döntsön, melyet egy imával megerősíthetett. Elég sokan előrementek, aminek örültem. Utána aki úgy érezte az beszélgethetett, imádkozhatott az előadókkal, vagy akár tanácsot is kérhetett tőlük. Eközben pedig folytatódott a dicsőítés közel 2 órán át. Az első dal gyönyörű:


A hétvége során megtanultam egy Jesus Culture dal fordítását is, amit korábban nem hallottam még. A You Won't Relent-ről van szó, melynek a magyar is gyönyörű, a szívemből szól: 
,,Nem akarsz félszívű követőt. Lényem tiéd.
Jöjj, légy karomra tett örök pecsét, pecsét a szívemen.
Mint a halál, szerelmed oly erős, szenvedélyed mély akár a sír,
Kerek  tenger nem olthatja el.
(Vizek nem olthatják el)

Légy tűz, mely lelkem mélyén ég
Légy bennem folyton izzó láng
Légy tűz, mely lelkem mélyén ég
Amíg egybeolvadnánk

Nem akarom azt az érzést, mintha távol lennél
Mikor terád nézek, mikor dicsőítelek.

Nincs több, mire vágyhatnék
Nincs több, mire vágyhatnék
Nincs több, mire vágyhatnék
Csak rád, Jézus.
"

A csodálatos, életeket megváltoztató este után elmentünk a szálláshelyünkre, vacsoráztunk, beszélgettünk, még beleolvastam az új könyvembe amit akkor vettem (majd írok erről is egy másik bejegyzésben). Már vasárnapot írtunk mikor elaludtam.
Másnap reggel ismét játékkal is tornával indult a konfi, melybe erősen bevonták a konfi szervezőit is. Énekeltünk néhány dalt, de a dicsőítő csapat sem maradt ki a jóból. Az indul már a vonat című ismert dalt kellett eljátszaniuk úgy, hogy az énekesek hangszereket fogtak és fordítva. Hát, érdekes lett a felállás, de jót mosolyogtunk rajta. :) Ezután imaáhítat következett, amit Dani Zsolt - "Egységben az erő" című előadása követett. Sok buzdítást kaptunk a délelőtt folyamán - ahogy az egész konfi alatt, hogy felelősséggel tartozunk a falunkért/városunkért, országunkért, környezetünkért. Igenis kell érte, értük imádkozni! Az előadás végén volt a konfi zárása Mészáros Kálmán részéről, néhány köszönetnyilvánítás, majd néhány dalt énekeltünk még.

Sajnos nagyon hamar elrepült a hétvége, pedig nagyon jó volt! Kicsit más volt mint az eddigiek; szinte alig ismertem pár embert - pedig én azért sok konfis arcok ismerek.. de ettől függetlenül jó volt a hangulat. Elmentünk az étterembe kajálni, aztán a srácokkal átmentünk még Kondorosra, mert ők ott voltak hivatalosak ebédre a barátaiknál. Mi addig leültünk a nappaliban és ránk bízták az ifjú herceget Krisztiánt, hogy játszunk vele. :D Eddig sosem volt hosszabb távon ilyen kis gyerek (11 hónapos) a kezemben, ráadásul fogalmam se volt hogyan lehet lefoglalni. Először nagy szemeket meresztett ránk, mint ismeretlenekre, de nem sírt, meg aztán mosolygott. :) Volt egy felhúzós kocsija ami világított, és az volt a kedvence, hogy ledobálgatta földre én pedig mindig felvettem neki. Aztán meg volt egy mesekönyv az asztalon, azt kezdtem el vele nézegetni, közben magyaráztam neki mi van rajta. Elég jól lefoglalta, szépen lapozta, csak aztán kezdte szétszedni. :D Úgyhogy inkább letettük mielőtt szétszakítja a családi örökséget. :) Utána a nagyszülők átvették, mi felmentünk a többiekhez. A fiúk még előadtak mindenféle sztorit, a lányokkal már rég ismerik egymást. Én nem nagyon tudtam hozzászólni, meg kicsit furán éreztem 16 éves lányok között magam 20 évesen.. érdekes volt. De kedvesek voltak, jókat nevettünk. :) Aztán 4 körül végre hazafelé indultunk. Érdekes témák kerültek elő a kocsiban... nem telt unalmasan az utazás. Aztán Monoron kocsit cseréltünk, vagyis anya bátyja hozott haza. Egy zsír új (na jó 2 éves) Toyota-val jöttünk haza és olyan szép volt, mintha most jött volna ki a gyárból, kb. moccanni nem mertem benne. :D De legalább hazaértünk (este 7-kor), de akkora már hulla fáradt voltam.
Nagyon klassz volt a konfi, örülök hogy elmentem, sokat jelentett. Sajnálom, hogy kevesebben jöttek el mint az előző években - azt hagyjuk miért. Ha kedvet kaptál gyere jövőre Te is! :) Köszönjük a szervezést! :)

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: barátok gyerek utazás koncert előadás vidám élmények dicsőítés békés ifi konfi


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr642843000

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csengery Kristóf | TŰZÉBRESZTŐ 2011.04.21. 12:35:25

Lángocska, fényecske,sárgácska, kényeske,hajladozva éledezz,könnyű szélben lengedezz!Ha nagy leszel, tűz leszel,csipketáncod égre kel,pattogásod énekel,csak a zápor olthat el.Lángocska, fényecske,sárgácska, kényeske,hajladozva éledezz,könnyű szélben le...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.