hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2010.05.19. 20:43 hajnalicsillag

tesóm és Németország.

Anita egy német cégnél kezdett el dolgozni, mármint itt, de úgy adódott, hogy kiküldik külföldre-e hétre, ha benne van. Választása nem nagyon volt, mivel még csak ideiglenes szerződése van, ezért nem lett volna túl jó ötlet nem-et mondani. De hát nem is akart. Úgy volt, hogy április elején megy ki egy hétre, aztán mégsem, mert nem tudták őket kivinni. Már kezdett csüggedni, hogy mennyire beleélte magát és aztán nem jön össze, mert más emberkét közbe kiküldtek. De végülis szóltak neki április közepe felé, hogy akkor mégis mehet.. csak éppen pont azon a héten, amikor anyát műteni fogják. Szóval ő vasárnap elutazott, így amit eddig ő megcsinált, azt nekem kellett bevállalni, főleg miután anya is befeküdt a kórházba, apa meg ugye dolgozott. Közben jártam be anyához minden nap. Nem volt kint sokat tesóm, már pénteken jött is haza, de bejelentette, hogy vasárnap kell is visszamennie 2 hétre. Hát most mit mondjak? Nem volt se rossz, se jó, vagyis voltak előnyei, meg hátrányai is, de hát ez a munkája, legalább világot lát, meg gyakorolja a nyelvet is, tanul újat. Meg voltunk már ennyi idő távol egymástól, mikor még általánosban kimentem két hétre Szlovákiába. Szóval igen, ő vasárnap délután ment Németországba, mi meg anyához. Aztán kiderült egy hét múlva, hogy a németeknél valami nemzeti ünnep lesz csütörtök, péntek, így 2  nappal előbb hazajöhet. Szóval öröm, vidámság szerdán este 11 után értek ide a kisbusszal. Gyorsan kipakolták ami tesómé volt (kb. fél busz), aztán bejöttünk, kipakolt, mesélt kicsit. Hozott haza van 15 kg kaját, abból 10 kg volt a csoki (na jó, egy kicsit túlzok). Hozott csomó mindent, ilyen joghurtokat (fél kg-os kiszerelésekben ilyen savanyúságos üveg nagyságban, amit 1 euróért vesztegetnek), meg orbit rágót (mandarinos - zöld teás, papayás - aloe verás [aminek turbo rágó íze van]), meg még sok mindent, meg persze magát is. Szóval szerda éjszakától itthon tengette az életét, járt - kelt, beszélt sok mindenkivel, pénteken még be kellett menni itt dolgoznia, aztán pakolhatott össze, mert vasárnap ismét visszament. De ma már jön is haza, most csak eddig kellett dolgoznia. Úgy volt, hogy még délelőtt elindulnak és délután már itthon lesz (ugyanis autópályán jönnek és 7-8 óra alatt ideérnek). Csak éppen a nagy áradások, meg esőzések miatt megrongálódtak az utak és pont az 1-es főúton beszakadt és akkor balesetek meg minden. :/ Úgyhogy le van zárva, és körbe kell jönniük, de tök nagy dugó van. :S Úgyhogy nem tudom mikor ér haza, de remélhetőleg nemsokára és épségben meg minden.

Na remélem azért valakinek ez a bejegyzés is érdekes volt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: németország nővérem


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr822016416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása