hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2014.11.10. 23:07 hajnalicsillag

Ajánló: God's not dead!

gods-not-dead-movie.jpeg

Az élet mindenkiben kérdéseket vet fel többek között a világ kialakulásával és a feljebb való erő létezésével kapcsolatban. Mindenki hisz valamiben vagy valakiben, akár keresztény, akár nem. Most elkészült egy olyan film, amely néhány alapvető gondolatot kifejtve próbál olyan kérdésekre választ adni, hogy jött létre a világ, evolúció vagy teremtés, miért van annyi gonoszság, háború, szenvedés a Földön...és végül: Isten valóban létezik-e?

Az idén elkészült God's not dead főszereplője John, aki az egyetemet megkezdve szabadon választható tárgyként felveszi a filozófiát. Ekkor, még nem tudja, hogy mi vár rá, hiszen tanára (a korábban Herkules-t alakító Kevin Sorbo) - aki magát ateistának vallja - már az első órán arra kötelezi a diákjait, hogy egy papírra leírva vallják meg: Isten halott. John azonban belső meggyőződésére hallgatva nem hajlandó eleget tenni tanára kérésének, így szembeszáll oktatójával, aki egy kihívás elé állítja: meg kell védenie az állítását, mely szerint Isten nem halott, különben bukja a tantárgy egyik részkövetelményét, illetve oktatója gondoskodik arról, hogy sose szerezze meg a jogi diplomát.
A film során több személy életébe is betekintést nyerünk, akiknek bár különböző a története, mégis egy ponton összekapcsolódnak; nehézségekbe ütköznek, mely során dönteniük kell: megvallják-e a hitüket, még akkor is, ha ez éppen a karrierjükbe, a családjukkal való kapcsolatukba, a társukba vagy éppen a jövőjükbe kerül? elfogadják- e azt, hogy Isten létezik, és szereti őket, és terve van az életükkel, vagy pedig félredobva mindezt élik tovább az életüket?
Ez egy igazi dráma, de mégis a valóság, arról szól, ami ma megy a világban. Felvállalod a hited és vele együtt azt is, hogy lehet, hogy kiközösítenek az osztálytársaid/ munkatársaid, kitagad a családod, elhagy a barátod/ barátnőd, vagy pedig beleolvadsz a világba és kényelmesen éled az életedet. Ez a film méltó példája a valódi hitnek, mely úgy tartom, az igazi élet alapja. A mulandó élet adta örömöket éljük vagy pedig a mennyei kapcsolatot építjük. Számomra ezért volt leginkább bátorító és megrendítő ez a film, hogy néha mennyire kevés a hitem, vagy mennyire bátortalan vagyok, pedig lehetőségeket mindig kap az ember. És felmerül bennem a kérdés: vajon én ezt meg tudnám-e tenni?
Akik nem hisznek, vagy csak hisznek Istenben és semmi több, azoknak talán ez egy kicsit magyarázat arra, hogy hogyan is működnek a keresztények, milyen hatalmas Isten, és hogy mindenki számára elkészítette a legkedvezőbb jövőt, amely a legjobb számára.

Én ezért is ajánlom, mert elgondolkodtató és tele van megdöbbentő igazságokkal már az emberi élettel kapcsolatban is. Igaz, hogy közel két órás a film, de megéri, és talán a legjobb az egészben, hogy a végén mindenkinek van lehetősége továbbgondolni azt, hogy kinek hogyan alakul az élete. Az biztos, hogy egyszer nem elég megnézni, többször kell hozzá, hogy az ember meg tudja emészteni a God's not dead-nek a valóságát, és a végén reményem szerint mindenki ki tudja majd mondani a kulcsmondatot: Isten nem halott!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló film filozófia keresztény dráma Isten Gods not dead


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr676884383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása