hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2014.05.14. 20:16 hajnalicsillag

a svéd konyha mestere!

10255221_722874431090941_818714959848834870_n.jpgAdott egy őrült svéd figura, aki imádja a majonézt, mindenhez tejet iszik, és a szabadidejében főleg olyan tipikus svéd főételeket és süteményeket készít, melyek egyszerűségét tekintve mi is akár már holnap meg tudjuk főzni és sütni ezeket. Amitől mégis különleges a Regulary Ordinary Swedish Meal Time, az maga az ételek elkészítési módja. A kisfilmek főszereplője ugyanis az aprításhoz nem veti meg a baltát, a citromot és a narancsot a könyökhajlatában facsarja, a tojást a fejéhez csapva üti fel, míg a vajat a puszta ordításával olvasztja meg. Ismerkedjünk hát meg a svéd konyha mesterével, aki bőkezűen bánik a hozzávalókkal és 'swenglish' nyelven továbbítja felénk a nagyszerű recepteket!

Erről a svéd csapatról annyit érdemes tudni, hogy több mint három éve töltötték fel youtube-re az első videójukat, melyben a szakállas "szakács" spagettit készített a vendégeinek. A közel 2,5 milliós nézettséget elérő videó annyira népszerű lett, hogy a folytatás mellett döntöttek. Számos népszerű oktató kisfilmet készítettek, melyet nem csak a svédek és az európaiak, de a többi kontinensen élő emberek is kitörő örömmel fogadtak!

A népszerűségük ellenére több mint 1,5 évre eltűnt az alkotó csapat, viszont egy hónapja újra színre léptek, és aktívabbak, mint valaha! Most már hetente töltenek fel új videót, amelyben a főszereplő továbbra is hozza a formáját, és a tőle megszokott svéd barbár konyhás jellemet. A facebook oldaluk követőinek száma közel 190 ezer fő, videóikat pár nap alatt több százezren nézik meg, és az újraindulás óta már saját tervezésű ruhadarabokat is árulnak. Tény, hogy az emberek egyszerűen nem tudnak betelni ezzel a zseniális ötlettel és követelik az újabb felvételeket és recepteket. A videóban nem hangzik el, hogy a látottakat utánozni veszélyes lenne, mindenesetre nem ajánlott ilyen módon megvalósítani a vasárnapi ebédet, amíg a család pihen.

komment

Címkék: étel vicces főzés barbár suliblog swenglish regulary swedish meal time


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr566172109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása