hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2014.03.25. 22:15 hajnalicsillag

A farkasok útja

bear.jpgBear Grylls elképesztő kalandjairól szóló filmekből már megtanulhattuk: szinte mindent csapás túlélhető - akár egyedül - a természetben, csak meg kell találni a módját és az ehhez szükséges eszközöket. Erről tesz tanúbizonyságot a brit férfi legfrissebb kalandregénye is, mely Alaszka szívében, a fagyos tundrán játszódik.

A közel 300 oldalas A farkas útja írás meséli el Tikaani, Beck, valamint nagybátyja All bácsi történetét, akik Takaani faluba indulnak a közösség segítségére, ám egy baleset következtében a kisrepülőjük lezuhan. A pilóta meghal, Bear Grylls - A farkas útja.JPGAll bácsi súlyosan megsérül, a rádió pedig nem működik, így a két gyereknek kell útnak indulnia, hogy segítséget kérjenek. A három napi gyaloglásra lévő faluba egy hátizsáknyi felszereléssel és egy napra elegendő élelemmel indulnak egy hegyen átvezető útvonalon. Becknek és Tikaaninak sok nehézségekkel és váratlan fordulattal kell szembenéznie, így túlélésük érdekében minden erejüket és bátorságukat össze kell gyűjteniük. A fiúknak a több napos kaland során át kell kelniük egy jéghideg, gyors folyású folyón, egy éjszakát a hólepte hegycsúcsokon kell tölteniük sátor és felszerelés nélkül, élelmet kell találniuk a téli, fagyott földön, és többek között egy medvetámadással is meg kell küzdeniük. A fordulatokkal és izgalmakkal teli regény olyan helyzeteket mutat be, amelyeknek a bekövetkezése elég kicsi, mégis jó kiindulási pont egy-egy váratlan történés vagy baleset megoldásához.

Bear Grylls legfrissebb szerzeményének a története amilyen lassan és vontatottan indul be, olyan sok fordulatot és élménydús pillanatot tartalmaz. A részletes leírásnak köszönhetően az olvasó is Alaszkában érezheti magát, ahol szinte maga előtt látja a havas hegycsúcsot, a friss vízzel csordogáló folyót, és magát a két fiút, akik az életben maradásért küzdenek. A könyv tagolásának köszönhetően minden fejezet egy-egy újabb meglepő lépéssel vagy nehézséggel indul, amely a történet további követésére indítja az olvasót.

A farkasok útját olyan embernek ajánlanám kortól és nemtől függetlenül, akik szeretik a kalandos, „ilyen a valóságban nem történhet meg” szintű leírásokat, amelyben nem csak sok különféle és váratlan esettel találkozunk, hanem azoknak a megoldásával is.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló könyv kaland túlélés bear grylls suliblog


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr605879118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása