hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2014.02.25. 22:10 hajnalicsillag

magyar verset népszerűsítő filmek.

Egy-két héttel ezelőtt kezdtek megjelenni, majd népszerűvé válni azok a netes videók, amelyekben híres színészek - nem túlzás azt mondani - hogy a legismertebb magyar verseket szavalják. Először nem is tudtam, hogy miről van szó, csak azt láttam, hogy több tucat ismerősöm megosztja, így azt gondoltam újra valami mainstream dolog kezd el terjedni... Aztán rákattintottam egyszer, és rájöttem, hogy ez sokkal több annál.

Minden Nagy László: Ki viszi át a Szerelmet című versével kezdődött, amelyet Rambo szájába adtak:

A szavalós videók nem új keletűek, hiszen már jó pár éve megjelentek az interneten, de mostanra adódtak olyan lehetőségek, amelyek által pillanatok alatt eljuthatnak egy nagyobb közösséghez minden külön reklám nélkül. A mostanra már közel 650 ezer kattintást begyűjtő kisfilm láttán sok magyar kapott kedvet ahhoz, hogy így népszerűsítsék példaértékű költőink szerzeményeit, akiknek alkotásait nem árt mindig újra és újra feleleveníteni. A "Rambo vers" inspirálta az Al Pacino szavalását elkészítő videó vágóját is, amely szintén hamar közkedvencé vált az internetezők körében:

Az elmúlt két hétben a kreativitásnak köszönhetően olyan magyar költők verseit jelenítették meg film formájában, mint Karinthy Frigyes, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Kölcsey Ferenc, Wass Albert, Vörösmarty Mihály, vagy éppen Ady Endre. A zenével tökéletes atmoszférát alkotó jelenetsorok sok nézőt - legyen az akár fiatal vagy idősebb - meghatottak, és arra ösztönöztek, hogy újból elővegyék otthon a polcon porosodó versesköteteket, és felelevenítsék, hogy mennyi tehetséges ember élt és él közöttünk. Végül hadd osszam meg az egyik személyes kedvencemet, amely engem is újra kulturálódásra és versolvasásra indít:

Szólj hozzá!

Címkék: vers film magyar kultúra kedvenc ösztönző költő suliblog


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr675832835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása