hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2013.01.27. 01:09 hajnalicsillag

A film, amelyiken mindenki sír, csak én nem.

OctoberBabyNovel.jpgHetekkel ezelőtt ajánlották nekem az October Baby nevű amerikai filmdrámát, de csak most tudtam/ akartam időt szakítani a megnézésére. A mű egy igaz történetet dolgoz fel, melynek főszereplője egy fiatal lány, akit édesanyja abortálni akart, de meggondolta magát. Előzetesen többektől hallottam, hogy nagyon megrázó és felkavaró alkotás, és nincs olyan ember - vagy inkább lány -, aki nem bírja sírás nélkül végignézni. Kíváncsi voltam, hogy belőlem milyen reakciókat vált ki, mert nem igazán emlékszem olyan momentumra az életemben, hogy elsírtam volna magam egy filmen. És ez a folyamat most sem tört meg. Lehet, hogy túl érzéketlen vagyok, vagy csak kevésbé tudom átélni a film mondanivalóját, de engem nem hatott meg ennyire. Értem, hogy ez egy megrázó élettörténet, és hogy a megbocsátás nehézségére, súlyosságára, és felüdítő élményére van kihegyezve, de számomra nem jelentett annyi pluszt, hogy az év filmjének nevezzem. Ettől még érdekes volt, és nem unatkoztam a megnézése közben, a szereplők is teljesen jól játszanak, csak számomra az üzenet nem jelentett sokat. :/ Ennek ellenére ajánlom, hogy legalább egyszer nézze meg mindenki, mert lehet belőle tanulni! A tovább után megtaláljátok beszúrva is a videót.

komment

Címkék: vélemény film érzések reakció october baby


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr15045858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunci János 2013.03.05. 15:54:24

Érdekes írás... De ne mond, hogy az oroszlánkirályon nem sírtál! Kislány, nem szép dolog hazudni ;)

hajnalicsillag · http://hajnalcsillag.blog.hu/ 2013.03.05. 21:41:27

@Sunci János: az Oroszlánkirályt nem is láttam! legalábbis az újabb részeket biztos nem, az elsőt pedig az óvodában max, és már nem emlékszem mi volt a reakcióm. ;)
süti beállítások módosítása