hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2011.04.25. 15:24 hajnalicsillag

Az 1 N4P bemutatkozása.

Egy új csapat. Fiatalok, lelkesek, egy közös cél mozdítja előre őket; hit - mely kapocs közöttük. Valami más mint eddig, de mégis hasonló. Nehéz lenne pontosan leírni, hogy tulajdonképpen mi is az az 1 N4P, de a szombati általuk rendezett bemutatkozó alkalom - 0. nap után könnyebb dolgom van.

A  hivatalos megfogalmazást idézve tőlük: Az 1 N4P (ejtsd: egynap) egy jelenleg szervezésben lévő felekezetközi rendezvénysorozat lenne tinik és fiatalok számára. Célja kétpólusú. Egyrészt szeretne Keresztény fiatalokat összehozni különböző gyülekezetekből imádkozni, és inspirálni akarja őket arra, hogy osszák meg a hitüket eredményesen. Másrészt a résztvevő Keresztény fiatalok bevonásával szeretne minőségi saját koncerteket szervezni ahova aggodalom nélkül el tudják hívni nem-hívő ismerőseiket, barátaikat, hogy részt vegyenek egy ütős, bulis koncerten amelyen normális módon hallhatnak Jézusról, és esetleg átélhetik Isten első érintését az életükben.
Hónapokkal ezelőtt hallottam először erről az 'álomról', mely Dobner Illés fejében (szívében) született meg. Első olvasás után kételkedve fogadtam az egészet, hiszen az elmúlt években már több hasonló kezdeményezés volt - akár csak pár gyüli között. "Fogjuk össze a fiatalokat és közösen alkossunk valamit, melynek reményeink szerint lesz valami eredménye." Aztán a kezdeti lelkesedés mindig szépen lassan alábbhagyott és a legtöbből nem lett semmi. Nem tudtam, hogy ez is hasonló lesz-e vagy valami más.. de ahogy egyre nagyobb teret kapott az 1 N4P, és egyre többen hangoztatták, hogy milyen jó lesz, így bennem is egyre nőtt a kíváncsiság. Április 23-án volt a csapat bemutatkozó alkalma, melyre először nem akartam elmenni, mivel pár emberen kívül senkit nem ismertem ott. Végül aztán rászántam magam - nehogy már azért ne menjek el, mert nem ismerek senkit. ˇ_ˇ Nem bántam meg.
Kb. 70-90 fiatal jöhetett el, ami azt hiszem egy nagyon jó arány. Először Illés osztott meg néhány gondolatot, hogy tulajdonképpen mi is az 1 N4P, hogyan született meg, mi lenne ennek az egésznek a célja. Majd néhány fiatal - a zenekarból és az 1 N4P támogatói közül imára buzdítottak különböző témákban. Minden téma után külön kisebb csoportokban imádkoztunk az egységért, országért, vezetőkért, hogy változás legyen ne csak világban, hanem a hívő emberek életében is; hogy legyen lelkesedésünk, bölcsességünk, bátorságunk az evangélium megosztására, hiszen Magyarországnak nagy szüksége van az ébredésre. Hiszem és érzem, hogy hamarosan elérkezik ez a pillanat! Látom ahogy a fiatalok szívében felgyulladt a láng, érzik ennek az egésznek a tétjét és a célját, látják az egészben a lehetőséget, és tenni is akarnak érte, mert fontos számukra Isten és a szolgálat. Nagyon jó volt ezeket megtapasztalni és ismeretlenként is együtt átélni mindazt, amit kaptunk azon az estén. Jó volt együtt imádkozni, és tudom, hogy lesz eredménye, hiszen nagy ereje van az imának!
Néhány perces szünet után pedig debütált az 1 N4P Band, akik mindösszesen 2 próba után mutatkoztak be nekünk - ennek ellenére egyáltalán nem látszott, hogy felkészületlenek lennének. Sokkal inkább az Isten adta tehetség, Ő iránta való szeretet és hála sugárzott róluk. Eljátszottak pár dalt, köztük saját szerzeményt is -mert igen, már az első próbán írtak egy saját dalt!-, de ezen kívül volt más is amit ekkor hallottam először. Aztán egy meglepő fordulat történt: a szomszédok szóltak, hogy túl hangosak vagyunk és ha ezen nem változtatunk, akkor kihívják a rendőrséget. Ezért már csak 2 dalt énekeltünk el; az egyik Szabó Balázs szerzeménye volt (Öröktől fogva), a másik pedig Heléna dala (Teljes szívemből) volt. Így hamarabb, fél hét után vége volt az első alkalomnak.
Összefoglalva: van egy jó csapat, akik elindítottak valamit, melynek vannak és lesznek is támogatói. Az alap megvan, már csak erre kell építeni, növekedni; kibontani és felhasználni azt, amit Istentől kapnak/ kapunk, menni vele amerre Ő vezet. Hiszem, hogy egy áldás lesz ez az egész és megváltozik általa sok minden! :)
Legközelebb május 13-án lépnek fel a Planetshakers előtt, majd július végén az Impact Now keretén belül Gödöllőn, szeptember 10-én pedig megrendezésre kerül az első  1N4P alkalom! Hajrá! :)
 

Szólj hozzá!

Címkék: zene változás fiatalok dicsőítés 1n4p


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr812853928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása