hajnalcsillag

A mindennapjaim és amikor az életem elvont pillanatait élem meg.

Utolsó kommentek

  • hajnalicsillag: @Kata Oross: szia! igen felhasználhatod, de a végére írd oda, hogy részlet - és a nevemet (Tóth Sz... (2013.08.01. 13:15) Kari Jobe - Where I Find You
  • Kata Oross: Nagyon szeretem Karit és a dalait. Meg szeretném kérdezni, hogy használhatom-e ezt a szöveget, job... (2013.08.01. 10:09) Kari Jobe - Where I Find You
  • viteez: ez így van, csak nehéz megtalálni a középutat a visszahúzódó, egészséges, és nyomulós között ;) (2013.05.13. 21:47) első látás után randi.
  • hajnalicsillag: @viteez: ezt értem és egyetértek, de attól, hogy valakinek van férje/ felesége van, attól még korá... (2013.05.13. 21:09) első látás után randi.
  • viteez: @hajnalicsillag: ha a keresztyén értékrend alapján indulunk el, akkor csak egy házasság van és nin... (2013.05.13. 18:33) első látás után randi.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

2011.03.26. 23:27 hajnalicsillag

néha nincs kedvem élni.

Megfordult már a fejemben néha, hogy milyen jó lenne, ha már nem itt lennénk. Ha nem nehezedre rám ennyi nehézség, gond, probléma; ha könnyebben menne minden, ha az emberek úgy viszonyulnának hozzám ahogy én hozzájuk, ha nem kéne azon gondolni, hogy melyik teendőmet iktassam be előbb a napirendemben. Ha nem kéne azon idegeskedni, hogy nem felejtek-e el valamit és időben elkészülök-e minden "kötelezővel". Ha örökké a barátaimmal lehetnék, nagyokat nevethetnénk, láthatnám az arcukon a mosolyt, érezhetném a szeretetüket, ha elmehetnénk különleges helyekre ahol mindenféle butaságot csinálhatnánk, anélkül hogy bárki furán nézne ránk és kérdőre vonna. Ha nem lenne több csalódás, kihasználás, bántás, veszekedés az életben.
Ha ráérnék hosszú napokat csodálni a természet szépségeit és álmodozni. Ha minden nap szivárványt látnék ahogy felébredek, ha minden nap jó idő lenne és virágillat töltené be a levegőt. Ha a macskánk tudna felelni mikor hozzá beszélek (na jó, ez túl abszurd :D). Ha élhetnék az álmaimban és nem riasztana fel a valóság.

De ez nem lehetséges még. Most túl kell élni a mindennapok nehézségeit, akár szenvedve is. Közben arra gondolok, hogy milyen jó lenne akár egy évet átaludni, túl lenni egy csomó mindenen, elfelejteni pár dolgot, kínos helyzeteket, nem kívánt életpillanatokat...

Várom az ott létet, várom az örök vidám életkedvet, várom a mennyei életet!

komment

Címkék: jövő élet vágy álmok


A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalcsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr262774510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomasso :) 2011.03.27. 22:38:42

Halihó, tesókám!

Ahogy idetévedtem, és elolvastam ez utóbbi bejegyzésedet, elszorult a szívem. Én is éreztem már hasonlókat, de akarom, hogy tudd, hogy mindaz, amit ide leírtál (talán a macskás kivételével, bár ebben sem vagyok biztos), szóval ez mind már itt is lehetséges! :)
Csak bízd minden gondodat Istenre! ...A kötelességeket is jobb, ha az ő vállára teszed, és gondold át, hogy egyáltalán mi köze a "kötelességnek" a te életedhez? Vajon van-e kötelessége a Mindenható Isten szeme fényének, királyi gyermekének?
Maximum annyi, hogy élvezd a tőle kapott kincseket, lehetőségeket! Mindent, amit a világ "jogtalanul elvár" tőled, ezek után könnyű szívvel, Isten felé irányuló hálával fogsz elvégezni, ráadásul (ha a környezeted lehangolna, meg fogod látni, hogy) megmagyarázhatatlan örömmel ajándékoz meg eközben! :) Az Úr adjon neked sugárzó vidámságot, ahogy eddig is tette!

hajnalicsillag · http://hajnalcsillag.blog.hu/ 2011.03.28. 16:07:46

@Thomasso :): Szia!

Először is köszi a kommentet! :) Néha elég nehéz kizökkenni a hétköznapok lüktetése közül és Rá figyelni... de azért igyekszem!
Kötelesség alatt azokat a dolgokat értem, amit kötelező emberként megcsinálnod, tehát munka, suli pl., ami elől elég nehéz "kibújni", amit igazából nem is akarok csak néha elég nagy teherként nehezedik rám.
Igyekszem összeszedni magam és ismét mindenki felé örömöt árasztani. Köszi a biztatást! :)
süti beállítások módosítása