Mivel "sikert aratott" az első rész, vagy legalábbis sokan elolvasták, ezért itt az ideje a folytatásnak. Itt az újabb általános áruismereti tudnivalók következő fejezete: a húsokról.
Gondolom azzal mindenki tisztában, van, hogy a felvágottak és különböző, töltött húsok hús tartalma elég kevés. Nagy részük víz, fűszer, adalékanyag és különböző maradék, nagyjából az állat mindenféle testrészét beledarálják. Legtöbbször az élőlények fejét darálják össze (a nagyobb testűeknél), a kisebbeknél meg éppen ami akad. Ennek az egyik nagyszerű példája, hogy a Zalai az csupán ilyen fejrészekből áll. Lehet hogy amit éppen rágsz az nagyon finomra összedarált fog, kitudja... nem válogatnak a feldolgozóban. :D
A disznósajtot nem tudom, hányan szeretitek, de egyébként az állat hólyagba vagy gyomrába töltik vissza.
Ipari szalonna néven pedig minden szemetet beleraknak a kajádba. Ez szinten minden felvágottban megtalálható.
A kenőmájast a megmaradt húscafatokból darálják össze. Egy kicsi a fejből, egy kicsi a lábról, meg a bőröcskel. Hogy van-e egyáltalán máj? Jó kérdés. (a teszkósba biztos nincs :D)
Azt meg mindenki elhiheti, hogy a sajtos párizsinak semmi köze se a húshoz, se a sajthoz.
A száraz kolbász pedig azért látszik ilyen fénylőnek, mert zsírpapírral áttörölték, hogy frissnek látszódjon. Közben meg már kitudja hány hetes. Így tüntetik el a látható nyomokat.
És hogy miért érdemes olyan embertől vásárolni sütni való kolbászt, hurkát? Mert amit nem tudnak eladni - mert esetleg már rég romlott, azt összedarálják, jó sok fűszer, tartósítók és akkor újra beletöltik valami bélbe.
Egyébként azt mondják finom a lóhús.
Na jó, azt is tanultuk, hogy a sonka meg a téliszalámi jó minőségű, az tényleg abból van, amit ráírnak.
A kedvencemet a végére hagytam. :D Van egy olyan "szalámi" ami csak a disznő véréből meg fűszerekből áll... na jó, meg pár adalékanyag. És azt rendesen beletöltik ilyen bélbe és árulják a húspultnál a többi között. Fekete színű.. biztos gusztusos. :D Tudomhogyavéreshurkaiisdisznóvérbőlvan.
Utolsó kommentek